Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Shutterstock

Ohranjanje ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem

Posel

Zavedamo se, da kadar ostanete doma to lahko prinaša številne izzive. Tukaj je naših pet nasvetov, da vam bo lažje

Naši domovi, podobno kot tudi drugi vidiki naših življenj, so se morali prilagoditi novi realnosti. Če je dom prej predstavljal kraj za oddih, kamor se vrnemo po napornem dnevu, da se povežemo z družino, zdaj predstavlja našo pisarno, šolo za najmlajše, telovadnico ter kraj za kulturo in zabavo. Težko je pričakovati, da bo dom sočasno vse to in še posebej težko je vzpostaviti razlikovanje med tem, kdaj se konča delovni dan in kdaj nastopi čas za družino. Tukaj so nasveti, kako poskrbeti, da bo vaše poklicno in zasebno življenje doma potekalo nemoteno.

1. Ustvarite si jutranjo rutino ...

Rutina je ključnega pomena za občutek produktivnosti, zato čeprav se zdi še tako vabljivo, da bi na budilki stisnili gumb za dremež, morate ohraniti redni čas zbujanja, tudi če vas zjutraj ne čaka pot v službo. Opravite svoje običajne jutranje naloge in zakaj ne bi tega časa, ki bi ga običajno porabili za pot v službo, namenili nečemu, kar vas izpopolnjuje? Berite, prisluhnite podkastu, prelistajte novice ali preprosto uživajte v trenutku tišine med zapisovanjem ciljev za ta dan.

2. Namenite poseben prostor za delo ...

© Shutterstock

Za številne od nas je delo od doma nova stalnica. Sestanke na štiri oči so nadomestili videoklici in kratki klepeti s kolegi zdaj potekajo po telefonu. Če želite ohraniti produktivnost kljub okolici, je pomembno, da si ustvarite prostor za delo. Številne raziskave so pokazale, da že samo pogled v naravo lahko izboljša dobro počutje, zato postavite svojo mizo v bližino okna, če imate to možnost. Nimate okna? Brez skrbi. Obkrožite se z lončnicami, kot sta zlati potos in aloja vera, ki vam bodo pomagale očistiti zrak in v prostor vnesle zelenje. Uporabite stol, ki vašemu hrbtu zagotavlja podporo, navsezadnje boste na njem preživeli veliko časa, pri tem pa poskrbite, da bo vaša družina vedela, da je to območje rezervirano izključno za vaše delo.

3. Ustvarite urnik in se ga držite ...

Ljudje smo bitja navad, zato nas lahko nedavne spremembe naše vsakdanje rutine vržejo s tira. Poskrbite, da bo prehod na delo od doma preprostejši tako, da si določite jasni delovni čas. Razumemo, da je lahko še kako preprosto začeti delati zgodaj in končati pozno v noč, toda sebi in svoji družini dolgujete to, da se vaše delo ne bo vmešavalo v družinsko življenje. To ne pomeni, da ne smete od mize več ur, temveč to, da prilagodite svoj urnik za delo in delate takrat, ko ste najbolj produktivni, prav tako pa ne pozabite na redne odmore in uživanje v svežem zraku, če imate to možnost.

4. Ne pozabite na odmor za kosilo ...

Naj vas ne mika, da bi raje delali, namesto da bi si vzeli čas za kosilo, saj imate pravico do ustreznega odmora, tudi kadar morate ostati doma. Izkoristite to uro za uživanje v okusni sveži hrani in nato se poskusite lotiti dejavnosti, ki vam bo pomagala vse nekoliko odmisliti. Muzeji in gledališča po vsem svetu delijo ekskluzivna vodenja in predstave na družbenih omrežjih, medtem ko drugi delijo vpoglede v dejavnosti, ki jih še morda ne poznate, kot so zvočne kopeli, meditacija, masaža obraza in skupno kuhanje. Samo nebo je meja.

5. Še vedno ste lahko družabni ...

© Shutterstock

Omejevanje osebnih stikov ne pomeni, da ne morete biti družabni. Odmislite delo med družinskim obrokom in se ga po svojih najboljših močeh potrudite kar najbolje izkoristiti. Vse bolj priljubljen trend postaja, da poskrbimo, da je prav vsak obrok nekaj posebnega, zato ne hranite najboljših krožnikov ali kozarcev za priložnost v daljni prihodnosti, uporabite jih zdaj. Bodite hvaležni za trenutke, ki jih preživite z družino za mizo pri skupnem obroku, saj je ta dodaten čas, ki ga imamo za pogovor in navezovanje vezi z našimi najdražjimi, izjemno darilo. Če čas v izolaciji preživljate sami, organizirajte videoklic s prijatelji, uživajte v obroku in poklepetajte ali si skupaj, toda na daljavo, oglejte kak film. Skupaj smo v tem.

Za več nasvetov in namigov obiščite našo spletno stran »Amway, skupaj doma« .

Sorodne vsebine

7 nasvetov za vztrajanje pri vadbi

Aktiven življenski slog

Več

Naredite sami: dan v centru dobrega počutja

ARTISTRY

Več

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem