Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Shutterstock

Puder 101: pravilna uporaba

ARTISTRY

Pri prvi predstavitvi naše serije pudrov ARTISTRYTM zarežemo skozi zmedo med izdelki, da bi vam pomagali oblikovati popolno podlago.

Oblikovanje brezhibne podlage, da lahko obrišete in poudarite svoje najboljše lastnosti, je enostavno! Vse, kar potrebujete, so pravi izdelki in nekaj znanja o njihovi uporabi. Tu pa nastopimo mi: s serijo, ki je v celoti posvečena pudrom ARTISTRY, vam pomagamo razumeti kožo in potrebe polti, obseg razpoložljivih izdelkov in kako je oboje mogoče najbolje kombinirati za oblikovanje popolne podlage za vaša ličila. Ste pripravljeni? Začnimo z osnovami.

Zakaj potrebujemo puder?

Ali je res tako pomemben? Zakaj je ne bi enostavno preskočili in takoj prešli na senčilo za oči in rdečilo? Dobro, da ste vprašali. Obstajajo dobri razlogi, zakaj ne bi smeli preskočiti podlage.

 1. Takojšen sijaj – Podočnjaki, lisasta polt, problematična območja, brazgotine in pigmentacija je samo nekaj krivcev, da je vaša koža videti nepopolno. Puder in korektor vse našteto prekrijeta in takoj ustvarita gladko in izenačeno podlago. Brez pudra vse našteto še vedno odvrača poglede stran od vašega videza.

 2. Boljši vtis – Ker na vaši koži ustvari izenačeno podlago, puder tudi pripravi platno za učinek in dolgo obstojnost. Vsi dodatki za ličenje, od senčila za oči, rdečila in svetlega senčila, se bodo lepše nanašali in bodo videti bolje dlje časa, če jih boste nanesli na pravo podlago.

 3. Popolna oblika – Z nekaj pametnimi obrisi – poudarki in senčenjem – lahko izpostavite svoje najboljše lastnosti. To je nekaj, česar ni mogoče narediti brez prave kombinacije pudra in korektorja.

 4. Zaščita pred soncem – Škodljivi UV-žarki so eden izmed razlogov za videz staranja. Pudri ARTISTRY vsebujejo ZF, kar pomeni, da poskrbijo za mladostni videz in istočasno tudi ščitijo vašo kožo.

NA POMOČ! Ne vem, kako naj izberem ustrezen puder zase.

Slišimo vas, izbira lahko povzroči zmedo. Na srečo se skrivnost za izbor pravega pudra skriva v odgovorih na tri preprosta vprašanja:

1. Kaj je moj cilj?

To vprašanje ni zvijača. Medtem ko je seveda prvotni cilj pudra, da poskrbi za brezhiben videz kože, mesto in način uporabe pudra vplivata na vrsto prekrivanja, ki ga potrebujete:

 1. Light – prosojen puder, ki ne daje videza nošenja ličil, hkrati pa prekrije nekatere nepravilnosti.

 2. Medium – puder, ki prekrije neenakomeren ten kože in drobne nepravilnosti in poskrbi za izenačen videz.

 3. Popolno prekrivanje – kremaste formule, ki z eno samo tanko plastjo zakrijejo akne, temne madeže, rdečico in brazgotine.

© Getty Images

HITER NASVET: Želeno prekrivanje ustvarite postopoma, pri tem pa uporabite čopič za puder, kozmetično gobico ali svoje prste in podlago neprekinjeno mešajte, namesto da nanesete eno plast izdelka.

2. Kakšen je moj življenjski slog?

Omejevanje na eno vrsto pudra je podobno kot če bi uporabljali le en par čevljev. Tako kot na plaži verjetno ne bi nosili visokih pet, tudi ne bi na obraz nanesli pudra za popolno prekrivanje. Vaš puder mora ustrezati vašim potrebam, razpoloženju in življenjskemu slogu. Za večino žensk to pomeni, da samo en izdelek preprosto ni dovolj. Potrebujete izbor. Nekaj stvari, ki jih je dobro premisliti:

 1. Raven prekrivanja – izbor, ki ga potrebujete, da boste pripravljene na vse, kamor vas bo življenje popeljalo – od plaže do plesne dvorane.

 2. Letni čas – izdelki, ki ne le dovoljujejo sezonske razlike v odtenku kože, ampak poskrbijo tudi za sezonske potrebe kože, kot je dodatno vlaženje.

 3. Utrditev – izbor, ki dopolnjuje vaše razpoloženje in druga ličila – na primer rožnat puder za žarečo polt ali matiran izdelek, kadar želite, da zasije senčilo za oči.

3. Kakšen je moj podton?

Ko določite, kaj potrebujete, morate določiti globino in podton naravnega tena kože, da boste uporabili pravi puder. Da bi vam pomagali pri izboru pravega izdelka, je ARTISTRY svoje pudre razdelil v šest stopenj:

1. stopnja (L1) – Light
2. stopnja (L2) – Light-medium
3. stopnja (L3) – Medium
4. stopnja (L4) – Medium-deep
5. stopnja (L5) – Deep
6. stopnja (L6) – Very deep

V Sloveniji so na voljo tri od teh šestih stopenj, 1. stopnja (L1) - Light, 2. stopnja (L2) - Light-medium in 3. stopnja (L3) - Medium.

Poleg tega so razdeljeni tudi v tri skupine podtonov:

 1. Topli toni – za kožo z zlato ali olivno poltjo

 2. Nevtralni toni – za kožo z izenačenim tenom, nevtralno poltjo, ki ni ne rožnata in ne zlata.

 3. Hladni toni – za kožo z rožnato poltjo

Če vas zanima, kako natančno določiti svoj podton, preberite naš članek o podtonih.

Želite še več nasvetov in trikov v zvezi s pudri? Spremljajte prihajajoče predstavitve naše serije pudrov ARTISTRY 101.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem