Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH

Kako se koža stara

ARTISTRY

Michelle D’Aillard pojasnjuje proces staranja kože ter kako lahko čas prevrtimo nazaj.

Dejstvo je, da se naša koža v vsakem primeru stara. Na to, kako hitro se bo starala, pa lahko vplivamo sami. V mojem prvem članku ste izvedeli, kako edinstvena je koža ter kako vse plasti sodelujejo, da pripomorejo k zdravemu, mladostnemu videzu. Ta mesec si bomo pogledali še druge dejavnike, ki vplivajo na mladosten videz kože.

Osnove staranja kože

Na proces staranja kože vplivajo notranji in zunanji dejavniki. Notranje staranje je naraven proces, ki je pretežno odvisen od vaše genske zasnove. Tu ne moremo prav dosti pomagati. Toda vplivamo lahko na dejavnike, ki povzročajo zunanje staranje: onesnaženje, UV svetloba, stres, življenjski stil, navade in nega kože.

Notranje staranje

Notranje staranje nastopi, ko kožne celice začenjajo izgubljati energijo. Koža je kot ljudje: starejša kot je, manj energije ima. Ko se celična energija upočasnjuje, se upočasnijo tudi fiziološke funkcije kože. Tako pride do počasnejše celične presnove (počasnejše obnavljanje celic), zmanjšane prožnosti in čvrstosti, pojavijo pa se tudi gubice in gube. Tako staranje je večinoma odvisno od naše edinstvene genske zasnove, glede katere ne moremo storiti nič.

Zunanje staranje

Do zunanjega staranja pride, ko so kožne celice izpostavljene škodljivim zunanjim vplivom - nekaj smo jih našteli zgoraj. Vsak od teh dejavnikov lahko ustvari proste radikale, ki poškodujejo kožne celice ter pospešijo proces staranja tudi za 100 %. Poleg tega, da upočasnijo obnavljanje celic, zaradi česar koža izgubi čvrstost in prožnost ter pospeši nastanek gubic in gub, ustvarijo tudi bolj neenakomerno teksturo ter ten kože in povzročijo temne pege.

Začnite sedaj!

Nikoli ni prepozno, da začnete ščititi kožo in da upočasnite proces staranja. Če kožo primerno negujete z izdelki, ki vsebujejo zaščito pred sončnimi žarki, vlažilna sredstva ter antioksidante, bo vaša koža mlajša, bolj zdrava in vitalnega videza. Modro izberite izdelke in jih uporabljajte vsak dan!

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem