NAGRADE ZA USPEH
© gettyimages

Obrok v naravi

Dom

Organiziranje piknika je odličen način, da združite prijatelje in družino,uživate v naravi ter doma pripravljeni hrani. Ne glede na to, če se odpravljate na plažo ali v lokalni park, vam ponujamo tri recepte, ki jih enostavno pripravite, a vas bodo zagotovo navdušili.

Pita iz jagodičevja

Izvrstna kombinacija sladkega maslenega testa in polnila za kolač zagotavlja, da je ta pita izjemno priljubljena.

  1. 225 g gladke moke

  2. 110 g masla, v kocki

  3. 80 g sladkorja v prahu

  4. 1 jajce

  5. 1 – 2 žlici hladne vode

  6. umešano jajce

  7. 300 g razkoščičenih češenj

  8. 225 g malin

  9. 225 g borovnic

  10. 150 g narezanih jagod

  11. 175 g sladkorja v prahu

  12. 40 g koruzne moke

  13. 2 žlici limoninega soka

1) Zmešajte moko, maslo in sladkor v multipraktiku. Dodajte jajce in vodo, da nastane testo. Ohlajajte 30 minut.

2) S testom obložite posodo za pito (odvečno testo shranite). Prepikajte testo in ga predhodno popecite (s papirjem in utežmi) pri 180 °C za 15 minut. Odstranite papir in uteži ter pecite 5 minut. Odstranite in ohladite.

3) Kuhajte sadje v ponvi iCook™ za 10 minut. Dodajte sladkor, koruzno moko in limonin sok. Ko se zgosti, ga z žlico nadevajte v testo.

4) Pito pokrijte z mrežo tako, da uporabite preostalo testo. S čopičem premažite z umešanim jajcem in pecite 20 minut.

Družinski komplet posode iCook vam pomaga pripraviti hranljive obroke za piknik z uporabo postopka kuhanja z malo vlage, da ohrani bistvena hranila. Tri sklede za mešanje so odlične za prevažanje živil v naravo.

Polnjena kruhova pletenica

Idealni dodatek k piknik solatam. Pletenica je polnjena z izvrstnimi sestavinami in polnega okusa.


  1. 250 ml tople vode

  2. 2 žlici suhega aktivnega kvasa

  3. 375 g bele krušne moke

  4. <v i="0"/>,<v i="1"/> žlice olivnega olja

  5. 1 čajna žlička soli

  6. 6 rezin šunke

  7. 390 g naribanega sira

  8. 1 šop bazilike

  9. umešano jajce

1) Zmešajte vodo in kvas v skledi za mešanje iCook,  počakajte10 minut, da se speni. Dodajte moko, olje in sol. Mesite testo, dokler ni gladko. Testo položite v skledo, pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite na toplem mestu 1 uro.

2) Testo zvaljajte v pravokotnik velikosti 45 x 30 cm. Prekrijte ga s šunko, sirom in baziliko. Zvaljajte daljši rob testa preko polnila in stisnite, da ga zaprete. Položite na obložen pladenj za peko.

3) Narežite na 2 dela in stisnite, da zaprete robove. Spletite konca skupaj, oblikujte v pletenico in zaprite konce. Počakajte 30 minut.

<v i="0"/>) S čopičem namažite z umešanim jajcem in pecite na <v i="1"/> °C za <v i="2"/> minut.

Breskve v testu

Te pečene breskve, ovite v listnatem testu s cimetom, so prežete s sočno sladkostjo.

  1. 325 g polnozrnate moke

  2. 80 g sladkorja v prahu

  3. 175 g masla, hladnega in v kocki

  4. 2 jajčna rumanjaka

  5. <v i="0"/> – <v i="1"/> žlici hladne vode

  6. 6 breskev

  7. 2 cimetovi palčki, nalomljeni v stebla

  8. 1/2 čajne žličke mletega cimeta

  9. umešano jajce

1) Zmešajte moko, sladkor in maslo v multipraktiku. Dodajte jajca in vodo, da nastane testo. Ohlajajte 1 uro.

2) Iz testa izrežite šest rezin, pokrijte breskve in zaprite na vrhu.

3) Izrežite liste iz preostalega testa in jih pritrdite na breskve. Dodajte stebla cimeta.

4) Postavite na pladenj. S čopičem namažite z umešanim jajcem, posipajte s sladkorjem in cimetom ter pecite na 160 °C  za 35 minut.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem