Organiziranje piknika je odličen način, da združite prijatelje in družino,uživate v naravi ter doma pripravljeni hrani. Ne glede na to, če se odpravljate na plažo ali v lokalni park, vam ponujamo tri recepte, ki jih enostavno pripravite, a vas bodo zagotovo navdušili.
Pita iz jagodičevja
Izvrstna kombinacija sladkega maslenega testa in polnila za kolač zagotavlja, da je ta pita izjemno priljubljena.

225 g gladke moke
110 g masla, v kocki
80 g sladkorja v prahu
1 jajce
1 – 2 žlici hladne vode
umešano jajce
300 g razkoščičenih češenj
225 g malin
225 g borovnic
150 g narezanih jagod
175 g sladkorja v prahu
40 g koruzne moke
2 žlici limoninega soka
1) Zmešajte moko, maslo in sladkor v multipraktiku. Dodajte jajce in vodo, da nastane testo. Ohlajajte 30 minut.
2) S testom obložite posodo za pito (odvečno testo shranite). Prepikajte testo in ga predhodno popecite (s papirjem in utežmi) pri 180 °C za 15 minut. Odstranite papir in uteži ter pecite 5 minut. Odstranite in ohladite.
3) Kuhajte sadje v ponvi iCook™ za 10 minut. Dodajte sladkor, koruzno moko in limonin sok. Ko se zgosti, ga z žlico nadevajte v testo.
4) Pito pokrijte z mrežo tako, da uporabite preostalo testo. S čopičem premažite z umešanim jajcem in pecite 20 minut.
Družinski komplet posode iCook vam pomaga pripraviti hranljive obroke za piknik z uporabo postopka kuhanja z malo vlage, da ohrani bistvena hranila. Tri sklede za mešanje so odlične za prevažanje živil v naravo.
Polnjena kruhova pletenica
Idealni dodatek k piknik solatam. Pletenica je polnjena z izvrstnimi sestavinami in polnega okusa.

250 ml tople vode2 žlici suhega aktivnega kvasa
375 g bele krušne moke
<v i="0"/>,<v i="1"/> žlice olivnega olja
1 čajna žlička soli
6 rezin šunke
390 g naribanega sira
1 šop bazilike
umešano jajce
1) Zmešajte vodo in kvas v skledi za mešanje iCook, počakajte10 minut, da se speni. Dodajte moko, olje in sol. Mesite testo, dokler ni gladko. Testo položite v skledo, pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite na toplem mestu 1 uro.
2) Testo zvaljajte v pravokotnik velikosti 45 x 30 cm. Prekrijte ga s šunko, sirom in baziliko. Zvaljajte daljši rob testa preko polnila in stisnite, da ga zaprete. Položite na obložen pladenj za peko.
3) Narežite na 2 dela in stisnite, da zaprete robove. Spletite konca skupaj, oblikujte v pletenico in zaprite konce. Počakajte 30 minut.
<v i="0"/>) S čopičem namažite z umešanim jajcem in pecite na <v i="1"/> °C za <v i="2"/> minut.
Breskve v testu
Te pečene breskve, ovite v listnatem testu s cimetom, so prežete s sočno sladkostjo.

325 g polnozrnate moke
80 g sladkorja v prahu
175 g masla, hladnega in v kocki
2 jajčna rumanjaka
<v i="0"/> – <v i="1"/> žlici hladne vode
6 breskev
2 cimetovi palčki, nalomljeni v stebla
1/2 čajne žličke mletega cimeta
umešano jajce
1) Zmešajte moko, sladkor in maslo v multipraktiku. Dodajte jajca in vodo, da nastane testo. Ohlajajte 1 uro.
2) Iz testa izrežite šest rezin, pokrijte breskve in zaprite na vrhu.
3) Izrežite liste iz preostalega testa in jih pritrdite na breskve. Dodajte stebla cimeta.
4) Postavite na pladenj. S čopičem namažite z umešanim jajcem, posipajte s sladkorjem in cimetom ter pecite na 160 °C za 35 minut.