NAGRADE ZA USPEH
© ©GETTY IMAGES / HERO IMAGES

Začnite kuhati

Dom

Preizkusite naše tri izvrstne recepte.

Turčija je bogata z očarljivo kulturo - kombinacija evropskih in bližnjevzhodnih običajev in tradicij. Lokalne kulinarične dobrote so odraz te raznolikosti, z izvrstnimi jedmi, ki zadovoljijo vse okuse in preference. Ta država se ponaša tudi s sredozemskim podnebjem, ki je idealno za rast raznovrstnega svežega sadja in zelenjave ter za obedovanje na prostem - ni čudno, da je Turčija takšen magnet za turiste! Naši NAP-i iz Turčije so s ponosom z nami delili recepte za svoje najljubše jedi, ki jim lahko samozavestno sledite z uporabo posode iz serije izdelkov iCookTM. Preizkusite jih in, ravno tako kot v Turčiji, poleti večerjajte na prostem s svojimi gosti!

Piščanec z na soncu sušenimi paradižniki in fusilli


Raven: srednja Uporabljeni izdelki iCook: lonec s pokrovko 4 l, 5-delni komplet nožev, skleda za mešanje

Sestavine: 300 g testenin fusilli, 10 na soncu sušenih paradižnikov, 300 g piščančjega fileja, 6 velikih belih gob, 3 stroki česna, 200 ml smetane, sol in poper, 3 kozarci vode eSpringTM

Metoda

  1. Z nožem santoku iCook razrežite piščanca na večje kose, nato nasekljajte česen, razpolovite gobe in na soncu sušene paradižnike.

  2. Segrejte 4-litrski lonec s pokrovko iCook in dodajte olivno olje. Popecite piščanca, da pozlati. Dodajte česen in na soncu sušene paradižnike in premešajte. Primešajte gobe.

  3. Dodajte vodo eSpring, začinite in pustite vreti, nato pa primešajte smetano. Dodajte testenine fusilli. Pustite rahlo vreti 30 minut, pri čemer občasno premešajte, da se krema zgosti.

Orhan pravi: »Sestavine v tej jedi tako dobro sodelujejo in testenine se skuhajo brez vretja, tako da vpijejo vse okuse. To jed skuham za večerjo nekajkrat na mesec – hkrati pa je tudi idealna za predstavitve posode iCook!«

Jagnječji kotleti, artičoke in polnjeni trtni listi

Raven: srednja Uporabljeni izdelki iCook: 5-delni komplet nožev, škarje, skleda za mešanje, lonec s pokrovko 8 l

Sestavine: 6 jagnječjih kotletov, 6 rezin artičok, 300 g mlete govedine, 2 čebuli, 200 g riža, 100 g drobnega bulgurja, ½ šopka peteršilja, 200 g trtnih listov, 1 sesekljan paradižnik, 1 desertna žlica kumine, 1 čajna žlica kurkuma, 1 čajna žlica paradižnikove omake, 110 ml olivnega olja, 2 stroka česna, sol, črni poper

Metoda

  1. Nasekljajte govedino, čebulo, česen in paradižnik z nožem iCook in razrežite peteršilj s škarjami.

  2. Vse sestavine zmešajte skupaj z bulgurjem, rižem, začimbami in olivnim oljem v skledi za mešanje.

  3. Gnetite 10 – 15 minut, nato pa napolnite in zavijte trtne liste.

  4. Postavite tri jagnječje kotlete v lonec iCook. Na vrh položite artičoke, nato dve plasti trtnih listov ter nato ponovno jagnječje kotlete in artičoke, zatem pa še dve plasti trtnih listov.

  5. Dodajte olivno olje in paradižnikovo omako.

  6. Kuhajte na kuhalni plošči pri visoki temperaturi, nato pa pustite rahlo vreti 40 minut.

Nurhan pravi: »Med predstavitvami je odlično pokazati, kako lahko v loncu iCook hkrati skuhate tri sestavine, ki imajo običajno zelo različne čase kuhanja. To jed skuham ob posebnih priložnostih in moji gostje jo naravnost obožujejo!«

Solata iz črnookega fižola z granatnim jabolkom

Raven: enostavna Uporabljeni izdelki iCook: 5-delni komplet nožev, lonec s pokrovko 4 l

Sestavine: 165 g črnookega fižola (odcejenega), 3 peščice solatnih listov, ¼ rdečega zelja, 3 čajne žlice semen granatnega jabolka, 2 čajni žlici orehov, 2 čajni žlici balzamičnega kisa iz Modene, 2 čajni žlici olivnega olja, sol, limona, cimet, kumina

Metoda

  1. Kuhajte črnooki fižol v 4-litrskem loncu s pokrovko iCook z malo vode 30 minut in nato fižol prestavite v skledo za mešanje.

  2. Ko se fižol ohladi, narežite solatne liste in rdeče zelje z noži iCook. Dodajte v lonec z granatnim jabolkom in orehi.

  3. Primešajte limono, olivno olje, balzamični kis iz Modene, sol, cimet in kumino in nato začinit po želji.

Nuran in Şule pravita: »To jed je enostavno pripraviti in je polna beljakovin. Črnooki fižol, skuhan v loncu iCook, ohrani svoj okus in vitamine. To jed pripraviva najmanj enkrat na mesec in je idealna za prikaz, kako lahko pripravite zdrav obrok s posodo iCook in kako so noži idealni za sekljanje zelenjave.«

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem