Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© ©stocksy

Ohranite, kar je dobrega

Dom

Kar najbolje izkoristite sezonske izdelke z nekoliko pripravljanjem in konzerviranjem.

Ali vonjate? Po dolgem in lenobnem poletju so sezonski pridelki dozoreli, začeli dišati in so postali sočni. In ko tržnice, trgovine in vrtovi pokajo po šivih z barvitimi, okusnimi in hranljivimi pridelki, je zdaj najboljši čas, da pripravite lonce in ponve, mešalnike, kozarce in opremo za konzerviranje ter čim bolje izkoristite letni čas.

Mešajte in kuhajte, dokler so pridelki še sveži!

Mešajte in kuhajte, dokler so pridelki še sveži! Nekaj zagotovo drži: s pravo paleto mikavnih barv in okusov ne manjka navdiha za živila. To pa prinaša dobre novice, ne samo za vas - in za vaše najbližje - pač pa tudi za družinski komplet posode iCook in mešalnik iCook omejene izdaje*, ki se bosta izkazala v kuhinji.

* Do razprodaje zalog.

© ©stocksy[M]

Sezonsko sadje, kot so brusnice, melone in robide, se čudovito mešajo s kumarami, korenjem in zeleno za izvrstne - in zdrave - smoothieje. Čudoviti zreli paradižnik je prava stvar za osvežilni gazpacho, dokler je vreme še toplo. Ko bodo padle temperature, bodo pridelki, kot so buče, krompir, bučke in por, idealni za kremaste, tople juhe in pražene jedi. Številne najboljše sezonske pridelke - kot so slive, fige, koromač, paprike in hruške - lahko skuhate tudi v marmelade, vloženine in čatni za razvajanje vaših brbončic. Tako da vzemite pribor za kuhanje iz omare in se pripravite na gastronomsko potovanje.

Toliko hrane, tako malo časa

Seveda, ne glede na to, kako okusno je, pa ne morete pojesti vsega. In ker bi bilo škoda, da bi najboljše pridelke iz narave zavrgli v koš, zakaj se ne bi preizkusili v konzerviranju? Tradicionalni načini, kot so fermentiranje, vlaganje in konzerviranje, so v modi in tudi presenetljivo enostavni.

 1. Fermentiranje – je konzerviranje živil v soli ali sirotkini slanici, ki aktivira zdrave bakterije in s tem povečuje vsebnost hranil.

 2. Vlaganje – je konzerviranje živil z uporabo kisa, vode in soli (ali sladkorja) v hladnem okolju. Namig: uporabite lahko sklede za mešanje s pokrovi iCook za mariniranje priljubljenih sezonskih pridelkov v hladilniku, kot so artičoke.

 3. Konzerviranje – vključuje vlaganje ostankov hrane v sterilizirane kozarce, ki jih nato zaprete za več mesecev. Namig: zmešajte različne juhe in omake z mešalnikom iCook, nato pa jih prestavite v kozarce za vlaganje. Podarite jih kot pozorna darila ali jih shranite v shrambi.

 4. Kompoti – konzerviranje živil tako, da jih počasi kuhate v sirupu iz sladkorja (včasih z začimbami), nato pa jih prestavite v sterilizirane kozarce.

 5. Izbirno: Blanširanje – ta korak bo morda potreben za nekatere zelenjave, da bodo okusne, ko boste pripravljeni, da jih boste pripravili pozneje tekom leta. Namig: uporabite družinski komplet posode iCook za šaržno kuhanje teh različnih obrokov. Nekaj živila hranite v skledah s pokrovi za prihajajoči teden, preostalo količino pa zamrznite.

 6. Zamrzovanje – vključuje zamrzovanje ostankov živil v namenskih posodah in shranjevanje teh živil v zamrzovalniku.

Namigi za konzerviranje

Čeprav je vsak način konzerviranja edinstven, pa imajo nekaj skupnih stvari. Za najboljše rezultate:

 1. Vedno uporabite nepokvarjeno, kakovostno, zrelo sadje in zelenjavo.

 2. Sterilizirajte vse steklene posode in kozarce za vlaganje z vrelo vodo.

 3. Pred uporabo steklenih posod obrišite njihove robove do suhega.

 4. Uporabite samo posodo, ki jo lahko nepredušno zaprete.

 5. Ne bojte se eksperimentirati z različnimi tehnikami, zelišči in začimbami.

 6. Pri zamrzovanju surovega sadja ali zelenjave ga najprej blanširajte za najboljše rezultate.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem