NAGRADE ZA USPEH

Priljubljene turške poletne jedi

Dom

Slastne poletne jedi bodo odslej še bolj okusne po zaslugi naših turških NAP-ov

Turčija je fantastičen kraj, ki se ga splača obiskati v poletnih mesecih. Sredozemska klima poskrbi za obilico svežega sadja in zelenjave, ki predstavljata navdih za recepte z različnimi izvrstnimi sestavinami. Le kako bi jih lahko boljše predstavili kot s slastnimi recepti domačinov, ki jih poznajo najbolje.

Prosili smo tri naše NAP-e, da z nami delijo svoje najljubše recepte in nasvete za pripravo s posodo iCook™. Ne pozabite si narediti zapiskov – te jedi boste brez dvoma želeli večkrat pripraviti.

Rulo Börek: turški burek

Seval Karatay živi v Istanbulu v Turčiji in za pripravo jedi najraje uporablja 30 cm ponev s prevleko proti prijemanju iCook. Priljubljena jed, ki je kot nalašč za ta način priprave, je turški burek, poznan kot Rulo Börek. Čeprav se ta tradicionalno pripravlja v pečici, Seval pravi, da je zanjo preprosteje in bolj ekonomično Börek pripravljati v ponvi iCook. Ker recept vključuje veliko rezanja in sekljanja, v ta namen rada uporablja svoj 5-delni komplet nožev iCook.

Kaj pa pridih poletja? Börek se lahko pripravi s številnimi različnimi nadevi, zato je recept mogoče prilagoditi in kar najbolje izkoristiti sezonske sestavine. Ste pripravljeni poskusiti poletno različico? Ko jo boste enkrat pokusili, boste želeli okusiti prav vse tradicionalne turške recepte.

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Tandir Kebab: jagnjetina tandoori

Čeprav priprava te jedi traja precej časa (tri ure), je ta recept najpreprostejši med našo poletno izbiro turških receptov – potrebujete samo čas. Ayşe Alagöz, NAP iz Istanbula, ki je na stopnji kvalifikacij 12 %, obožuje pripravo jagnjetine tandoori ali t. i. Tandir Kebaba v 8 l loncu s pokrovko iCook. Ayşe je razkrila, da lahko meso začinite z različnimi zelišči in začimbami. Toda njena skrivnost se skriva v dveh začimbah. »V receptu uporabim manjšo količino sušenega timijana in kumine,« nam je zaupala.

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Künefe: turška sladica s sirom

Yasemin Uzunpostalcı je še ena velika ljubiteljica 30 cm ponve s prevleko proti prijemanju iCook. Je NAP z Značko ustanoviteljev za Platino in odlična kuharica, ki živi v kraju Konya v Turčiji. To ponev zares rada uporablja za pripravo posebne turške sladice, tradicionalno poznane pod imenom Künefe. Čeprav je to sladico mogoče najti samo v specializiranih trgovinah, se jo brez dvoma splača poiskati. Sladica s sirom izvira iz bližnjega vzhoda in je postala priljubljena v številnih drugih državah zaradi enega samega razloga – zares slastna je! Yasemin nam je povedala: »Če ne marate sira, lahko namesto tega uporabite orehe.«

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Brez skrbi, ti slastni recepti niso edini. Za vas smo pripravili še veliko več poletnih turških receptov .

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem