Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© iStockphoto

Poletje v kozarcu

Dom

Ujemite okus poletja in uživajte v teh sladkih dobrotah skozi celo leto.

Poletje se počasi približuje koncu. Toda to ne pomeni nič slabega. Ohranite spomin na ta topla, brezskrbna poletna jutra in ujemite svoje najljubše sadje v kozarcu – v mislih imamo seveda sladke in okusne sadne marmelade! Džemi in marmelade so odličen način, kako konzervirati sadje, pri čemer vam ni treba ničesar vreči proč, predvsem kadar imate naenkrat vsega sadja preveč. Berite naprej, če želite izvedeti koristne strokovne namige za pripravo marmelade in tri naše najljubše recepte.

Recepti za naše najljubše poletne marmelade

Slivov džem s cimetom

To je izvrsten džem, ki se ga splača pripraviti za zimo, saj je zaradi nežnega vonja po cimetu odličen nadev za božične piškote ali torte. Pravzaprav je to preprosto odličen džem, s katerim se lahko sladkate skozi celo leto, ne glede na letni čas.

Zelo preprost malinov džem

Nad tem džemom smo še posebej navdušeni, saj je njegova priprava izjemno preprosta, obožujejo pa ga tako odrasli kot otroci. Njegov tradicionalni sadni okus zlahka osvoji srca odraslih. Želite nasvet, kako ga pripraviti, da bo všeč tudi najmlajšim? Uporabite cedilo in med pripravo odstranite semena malin, tako da bodo tudi najmlajši člani družine navdušeni nad svilnato nežno sestavo in kiselkasto sladkobo.

Slastna pomarančna marmelada

Čeprav je priprava tega recepta nekoliko bolj zapletena od priprave džema, se je brez dvoma vredno potruditi. Pomarančni olupki v tej marmeladi poskrbijo za drugačno teksturo in nekoliko grenak okus, ki s sladkobo agruma predstavlja odlično kombinacijo okusov. To je še ena osvežilna marmelada, s katero se lahko sladkate skozi celo leto.

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

  1. Slivov džem s cimetom: PDF / ePub

  2. Zelo preprost malinov džem: PDF / ePub

  3. Slastna pomarančna marmelada: PDF / ePub

Koristni nasveti za pripravo marmelad:

Preizkus gostote s krožnikom

V zamrzovalnik za vsaj 15 minut postavite pet krožnikov in nato na krožnik kapnite čajno žličko marmelade ali džema. Z žlico ali prstom pritisnite na rob marmelade ali džema. Če je dovolj čvrst, se bo zgubal. Če je marmelada ali džem tekoč, potem še ni pripravljen. Nadaljujte kuhanje in vsakih nekaj minut preverite z novim krožnikom.

Sterilizirajte kozarce in pripomočke

Pečico ogrejte na 120 °C. Kozarce za vlaganje in pripomočke, vključno z zajemalkami in žlicami, operite v topli vodi ter pri tem uporabite Dish Drops TM koncentrirano čistilo za pomivanje posode . Temeljito jih sperite in nato kozarce za vlaganje postavite na pekač. Kozarce dajte v pečico za 10 minut ali dokler niso popolnoma suhi. Pripomočke osušite s čisto krpo. Sterilizacija je pomembna, saj odstrani morebitne kvasovke, bakterije in glive, ki bi lahko povzročile, da bi se vaš džem hitro pokvaril.

Pomembna vloga pektina

Džemi, želeji in marmelade se zgostijo zaradi prisotnosti pektina v sadju. Pri kuhanju s sladkorjem se naravno prisotna sadna kislina zgosti in konzervira. Sadja z visoko vsebnostjo pektina so jabolka, agrumi in jagodičevje. Mehko sadje, kot so breskve in slive, ima nižjo vsebnost, toda lahko dodamo nekaj čajnih žličk limoninega soka, ki bo pripomogel k zgostitvi. Kadar je le mogoče, uporabite nekoliko premalo zrelo sadje, saj je vsebnost pektina takrat najvišja.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem