Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© iStockphoto

Čas je za spomladansko čiščenje!

Dom

Prihod pomladi naznanja tudi čas za čiščenje. Odkrijte svoj tip osebnosti glede čiščenja in poskrbite, da bo čiščenje čisti užitek

Znova je ta čas v letu. Čas je, da spravite hišo v red in ji podarite svež videz, vonj in občutek. Cvetlice začenjajo cveteti, ptički žvrgoleti in prah se začne nabirati, zato je to čas, da se lotite temeljitega spomladanskega čiščenja doma. Čeprav se morda sliši kot zastrašujoče opravilo, boste z našimi nasveti poskrbeli, da bo to precej lažje doseči in rezultati bodo veliko trajnejši.

Dokazano je, da čista hiša zagotavlja številne prednosti. S tem ko poskrbite, da je vaš dom čist, ne zmanjšate samo stresa in občutka utrujenosti, temveč so raziskave pokazale, da s tem tudi zmanjšate nastanek simptomov alergij in astme, tveganje pred padci in požari, širjenje bacilov ter odženete škodljivce. Raziskava univerze Indiana University je celo dokazala, da čistejša, kot je hiša, tem pogosteje je njen lastnik telesno dejaven.

Kateri tip osebnosti ste glede čiščenja?

Ne obstaja univerzalni pristop do čiščenja, kar pomeni, da če najprej določite, kateri tip osebnosti ste, lahko na tak način poskrbite, da bo vaše spomladansko čiščenje učinkovitejše in prijetnejše. Toda na srečo obstaja večnamenski izdelek za čiščenje, ki pomaga vsakomur spraviti dom v red (več o tem boste izvedeli pozneje). Glede na to, da je to čas za čiščenje celo zaključnih talnih letev, ali ste se pripravljeni podati v skrite kotičke svoje osebnosti glede čiščenja in poskrbeti, da bo to najčistejše spomladansko čiščenje doslej?


1. Odlaševalec

Ta pogosta oblika osebnosti opisuje osebo, ki odlaša in opravi vse možne druge naloge, preden se dokončno sooči z dejstvom, da se je treba lotiti čiščenja.

Namig: Čeprav se vam to morda zdi koristno, saj v tem času dokončate druga (ne-nujna) opravila, na tak način ne izkoriščate svojega časa najbolj učinkovito. Priporočamo vam, da poskrbite, da bo opravilo bolj vznemirljivo in s tem zmanjšate odpor – vklopite glasbo, premamite prijatelje s piškoti ali prepričajte svoje sostanovalce ali partnerja, naj vam pomaga in opravite vse v enem samem dnevu. Nato se hitro nagradite z omenjenimi piškoti!


2. Minimalist

Sovražite kramo? Potem najbrž spadate v to kategorijo. Minimalizem je način, s katerim se znebite odvečnih stvari in se namesto tega osredotočite na tisto, kar je zares pomembno.

Namig: Premislite, ali zares potrebujete posamezno stvar, preden jo kupite, in pretehtajte pravilo kupi-zavrzi, ki pravi, da morate za vsak nakup nove stvari zavreči staro stvar, ki je podobne velikosti ali služi podobnemu namenu. Zavrzite stvari pred čiščenjem, tako da vas ne bodo motile med čiščenjem.


3. Maratonski čistilec

Če raje čistite na dolge proge in vam je všeč ideja, da se celotnega čiščenja lotite naenkrat, bo ta tehnika najučinkovitejša za vas.

Namig: Preizkusite pravilo 20/10 – 20 minut se posvetite neprekinjenemu čiščenju in nato si vzemite 10-minutni odmor za čaj, sprehod s psom ali dopisovanje s prijatelji. S tem načinom boste poskrbeli, da ne izgorite na polovici opravljene naloge in jo lahko uspešno zaključite, rezultat pa bo sijoča čistoča.


4. Perfekcionist

Če zase menite, da ste redoljub (oblačila v omari imate na primer razvrščena po barvah in vsak dan postiljate posteljo ter nameščate vzglavnike, preden zapustite spalnico), potem je čiščenje za vas nekaj običajnega – morda ste celo z njim obsedeni.

Namig: Poskrbite, da ima vsaka stvar svoje mesto in da to vedo vsi, ki živijo z vami. Z rednimi dnevnimi čiščenji in obsežnejšimi tedenskimi čiščenji boste poskrbeli za svoj mirni spanec. Za popolno odpravo stresa pa si priskrbite večnamensko čistilo, ki ga lahko uporabite za vsako opravilo in je tako vedno pri roki – kot je AMWAY HOME™ L.O.C večnamensko čistilo.

Junak v gospodinjstvu

© Amway

L.O.C™ večnamensko čistilo je bilo Amwayev prvi in v vseh ozirih najbolje prodajan izdelek, saj ljudje po vsem svetu uživajo v njegovih temeljitih in vsesplošnih koristih že več kot pol stoletja. Vsestransko čistilo poskrbi, da je čiščenje celotnega doma veliko učinkovitejše in preprostejše. BIOQUEST FORMULA™ učinkovito odstrani umazanijo, nečistočo in nastanek madežev na vseh pralnih površinah ter je hkrati nežna do kože – pri tem pa ne škoduje okolju. Le kako vas ne bi navdušilo L.O.C večnamensko čistilo?

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem