Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Getty Images

Ali lahko tehnologija prečisti vašo vodo?

Dom

Od uničevanja bakterij do zmanjšanja porabe energije – sistem je tako zelo poseben zaradi tehnologije, ki se skriva za eSpring sistemom za prečiščevanje pitne vode. To morate vedeti …

Imeli smo vprašanja. Pomembna vprašanja. Vprašanja, kot je: »Kaj ima UV-svetloba skupnega z bakterijami?« in »Ali postaja filtriranje vode pametnejše?« ter »Zaradi katere tehnologije je voda varnejša in zakaj?«. Zato smo Billa Stonerja, vodjo razvoja izdelkov za prečiščevanje pitne vode, prosili za odgovore in pojasnila o eSpring sistemu za prečiščevanje pitne vode, da boste na podlagi odgovorov lažje sprejeli dobre odločitve zase in za svoje najbližje.

V1: Začnimo z enostavnimi stvarmi. Kako eSpring sistem za prečiščevanje pitne vode očisti vodo?
Bill:
Če povem na kratko, eSpring uporablja edinstveno kombinacijo dveh tehnologij: UV-svetlobe in filtra z aktivnim ogljikom. UV-svetloba uniči patogene mikroorganizme in preprečuje razmnoževanje več kot 99,9% bakterij in virusov v pitni vodi, ki povzročajo bolezni. To vključuje ne le patogene bakterije Poliovirus, Rotavirus in Hepatitis A, ampak tudi ciste*, kvasovke in plesni, ki jih standardni ogljikovi filtri ne odstranijo.

Po drugi strani pa ogljikov filter učinkovito odstrani več kot 160 onesnaževalcev, vključno z več kot 140 onesnaževalci, ki so potencialno nevarni za zdravje. Vse to opravi, medtem ko omogoča prehod koristnih mineralov, kot so kalcij, magnezij in fluorid. Tehnologija ogljikovega filtra in UV-svetlobe skupaj odstrani več kot 99,9 % bakterij, virusov in onesnaževalcev.


* Odstranjevanje cist z UV-svetlobo se nanaša na cisti Giardia in Cryptosporidium.

V tem novem videoposnetku boste izvedeli več o ključnih tehnologijah eSpring sistema.

V2: Zakaj je eSpring sistem tako poseben?
Bill: Gre za odličen sistem z veliko prednostmi z zasnovo, ki omogoča prihranek prostora, in napredno tehnologijo prečiščevanja pitne vode. Element, zaradi katerega je sistem tako poseben, je kombinacija UV-svetlobe in filtra z aktivnim ogljikom. Ker eSpring sistem za prečiščevanje pitne vode omogoča prečiščevanje vode iz pipe na dva načina (s filtriranjem in UV-svetlobo), zagotavlja, da je voda varna za pitje in je odličnega okusa. Primerljivim sistemom za filtriranje vode, ki uporabljajo eno izmed tehnologij, manjka polovica vrednosti.

V3: Ali mi lahko poveste več o ogljikovem filtru. O odstranjanju kakšne vrste onesnaževalcev govorimo?
Bill:
Veliko jih je. Verjetno preveč, da bi naštel vse. eSpring ogljikov filter odstrani več kot 160 snovi, izmed katerih jih več kot 140 vpliva na zdravje. Nekaj primerov onesnaževalcev, ki jih filter odstrani, so svinec, živo srebro, klor, pesticidi in stranski proizvodi dezinfekcijskih sredstev ter številni drugi. V osnovi gre za vse onesnaževalce, ki lahko končajo v vodi iz pipe in jih ne želite spiti ali ponuditi svoji družini.

V4: Kaj pa UV-svetloba? Nekaj je zagotavlja sonce. Ali to ni dovolj? Ali je potrebna posebna vrsta UV-svetlobe?
Bill:
Dobro vprašanje. Da, ni vsa UV-svetloba sposobna opravljati tovrstnega uničevanja mikroorganizmov, zato izpostavitev kozarca ali vrča vode sončnim žarkom nima enakega učinka. Obstaja majhen razpon valovne dolžine, znane pod imenom UV-C-svetloba, ki je najbolj učinkovita za dezinfekcijo. eSpring žarnica je zasnovana za uporabo tega idealnega razpona. Če želite izvedeti podrobnosti, naj povem, da je valovna dolžina 254 nm, toda najpomembneje je, da uniči 99,9 % bakterij in virusov.

V5: Ali to pomeni, da je treba eSpring sistem priključiti v električni vir? Ali porablja energijo?
Bill:
Na kratko, ne. Če povem podrobno, naprava uporablja tehnologijo brezžičnega napajanja eCoupled, ki varno prenaša elektriko po zraku, vodi in plastičnih komponentah, zato sistem nima izpostavljenih električnih priključkov. In sistem je energijsko zelo učinkovit. Ko odprete pipo, tehnologija takojšnjega vklopa UV-žarnici omogoči, da takoj zasveti in ostane vklopljena še nekaj trenutkov, da hitro prečisti pitno vodo v kozarcu. To pomeni, da se žarnica vklopi le, kadar uporabljate vodo. S tem prihranite energijo in lahko ohranjate vodo pri temperaturi, kot je na pipi.

V6: Kako pogosto je treba zamenjati vložek?
Bill:
eSpring filtrirni vložek morate zamenjati po enem letu ali vsakih 5.000 litrov. Karkoli nastopi prej. Toda datuma zamenjave si ni treba zapisati na koledar, saj vas bo naprava o tem obvestila. eSpring tehnologija pametnega čipa beleži čas in porabo vode ter vam tako zagotavlja točno obveščanje o preostali življenjski dobi vložka. Ko bo čas za zamenjavo, boste o tem obveščeni.

V7: Želite na koncu še kaj dodati?
Bill:
Zares smo ponosni na tehnologijo in zasnovo eSpring sistema. Omogoča malo vzdrževanja in priročno zamenjavo vložkov, ima zasnovo, ki omogoča prihranek prostora, deluje pri skoraj katerem koli tlaku vode (celo v okoljih z nizkim tlakom), zagotavlja kakovostno prečiščevanje pitne vode in preprečuje nastanek odpadne vode. Če poenostavim, eSpring sistem za prečiščevanje vode bo vam in vaši družini učinkovito zagotovil čisto vodo odličnega okusa.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem