Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Getty Images

Za vse, ki vas mučijo alergije – letošnjo pomlad se lahko cvetnemu prahu izognete na naslednje načine

Dom

Daljši dnevi, toplejše vreme, žvrgolenje ptic in cvetoče rože, vse to so prvi znaki, da je končno nastopila pomlad. Toda nekateri bi na ta seznam dodali še zoprne alergijske simptome. Preberite si, kaj lahko storite, da zmanjšate svojo izpostavljenost cvetnemu prahu.

Dražeče grlo, srbeče oči in smrkanje, ojoj! Ali se vam kdaj zazdi, da je cvetnega prahu vedno več? Prav imate. Toplejše temperature, ki so posledica podnebnih sprememb, povzročajo, da rože zacvetijo veliko bolj zgodaj. Zgodnejše cvetenje pomeni večjo koncentracijo cvetnega prahu v zraku, kar posledično pomeni, da se poviša tudi delež alergenov, ki se prenaša z zrakom, s tem pa so vse pogostejši tudi alergijski simptomi1. To je slaba novica za vse, ki jih muči alergija na cvetni prah.

Čeprav alergijskim simptomom, ki jih povzroča cvetni prah, ni mogoče ubežati brez zdravil, se jim je mogoče izogniti. Preidimo torej na bistvo in si oglejmo, kako se letošnjo pomlad lahko najbolje zaščitite pred cvetnim prahom.

Spremljajte koncentracijo cvetnega prahu v zraku
Večina aplikacij za vreme vključuje podrobnosti o obremenjenosti zraka s cvetnim prahom, kar imenujemo tudi koncentracija cvetnega prahu. Dejavnosti na prostem se raje lotite, ko je koncentracija cvetnega prahu nizka. Koncentracija cvetnega prahu običajno naraste zjutraj, vrhunec doseže okoli poldneva in nato počasi začne padati. To pomeni, da je najnižja koncentracija cvetnega prahu običajno zgodaj zjutraj ali ko se zmrači. Toda bodite pozorni na veter in izkoristite deževne dni.

Izogibajte se dejavnostim na prostem ob vetrovnih dneh
Na žalost je koncentracija cvetnega prahu zaradi vetra ves čas visoka – tudi zgodaj zjutraj in ko se zmrači. Cvetni prah poplesava v vetru in tako obstaja precejšnja možnost, da ga dobite v oči ali pa se vam zaplete v lase in oblačila. Na takšne dni se je najboljše čim bolj izogibati dejavnostim na prostem.

Izkoristite deževne dni
Dež drastično zniža koncentracijo cvetnega prahu v zraku čez ves dan. Zato takoj, ko preneha deževati, izkoristite priložnost in pojdite ven, čofotajte po lužah in uživajte v čistem zraku brez cvetnega prahu.

Nadenite si očala in klobuk
Kadar je le mogoče, si ne pozabite nadeti očal in klobuka, ko se odpravljate ven. Sončna očala (predvsem tista večja) bodo preprečila, da bi vam cvetni prah prišel v oči, klobuk pa bo poskrbel, da se ne bo ujel v vaše lase.

Redno perite oblačila in posteljnino
Po tem, ko ste bili zunaj, se takoj po povratku domov preoblecite v sveža in čista oblačila, umazana oblačila pa operite takoj, ko se bo nabralo dovolj perila. Tako boste zmanjšali širjenje cvetnega prahu v svojem domu. Poleg tega poskrbite, da boste redno prali posteljnino, da v njej ne bo cvetnega prahu, ki se tam nabere med prezračevanjem doma.
Namig za izdelek: SA8 TM tekoče pralno sredstvo - Bioquest Formula™, ki temelji na bioencimih in sestavinah, omogoča odlične rezultate. Ker je visoko koncentrirana, že majhna količina zadostuje za velik učinek!

Oblačila sušite v notranjih prostorih
Obešanje mokrih oblačil na prostem ob sončnih in vetrovnih dneh je odličen način sušenja, pa tudi lovljenja cvetnega prahu. Ker ta kroži v zraku, mu ne bo preostalo drugega, kot da se prilepi na vaša sveže oprana oblačila.

© iStockphoto

Preden se odpravite spat, si umijte lase
Ta nasvet je namenjen predvsem tistim, ki imate dolge lase. Tekstura dolgih, spuščenih las – celo las, ki sežejo do ramen – je popolna za lovljenje cvetnega prahu. Če želite to preprečiti, si, kadar je le mogoče, lase spnite in nadenite klobuk. Najbolj pomembno je, da si lase umijete vsak večer. Tako boste preprečili širjenje cvetnega prahu na vašo posteljnino in preprečili, da bi vam prišel v oči ali da bi ga med spanjem vdihavali. Cvetni prah lahko razdraži tudi vašo kožo, zato uporabljajte dobro tekoče milo za telo, ki bo vašo kožo očistilo in pomirilo.
Namig za izdelek: G&H negovalno tekoče milo za telo – to nežno tekoče milo za telo vsebuje kompleks proti srbečici, ki bo vašo kožo pomiril.
G&H osvežujoč gel za prhanje – Osvežite, pomirite in navlažite svojo kožo s tem dermatološko preizkušenim tekočim milom.

Naenkrat prezračite eno sobo
Kadar želite v svoj dom spustiti svež zrak, ne odprite vseh oken naenkrat. S tem boste povzročili prepih in cvetni prah bo poletel skozi vaš dom. Namesto tega raje odprite eno okno naenkrat, bodisi zgodaj zjutraj ali zvečer, ko je koncentracija cvetnega prahu najnižja.

© Mitch Ranger


Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem