Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© iStockphoto

Sonce, veselje in poletno pranje perila

Dom

Ko dnevi postanejo vse toplejši in svet vse bolj barvit, je čas, da poskrbite, da so vaša poletna oblačila videti kot iz škatlice. Preberite, kako to storiti...

Odeja za piknik z madežem rdeče omake, obleka, okrašena s sladoledom, in jakna, ki diši po žaru - to niso tako zelo redki poletni prizori, toda morate priznati, da so vaša oblačila brez tega videti mnogo bolje. Da bo vaša poletna garderoba sijala tako močno kot sonce, smo za vas zbrali nekaj najbolj priljubljenih nasvetov in namigov za nego perila:

Poskrbite za svoje kopalke

Kopalke poleti prestanejo veliko. Slana voda, klor in krema za sončenje vplivajo na barvo in tkanino vaših kopalk. Znoj in olja za telo pa uničujejo elastan, zato je zelo pomembno, da kopalke redno perete.

Vaše kopalke morajo že tako veliko pretrpeti, zato jih pri pranju ne smete dodatno preobremenjevati. Povedano drugače, operite jih ročno ali če vam primanjkuje časa, jih dajte v posebno vrečko za občutljivo perilo in jih v pralnem stroju operite na nežnejšem programu ter uporabite blag detergent.

Najboljši namig: SA8 Delicate tekoče koncentrirano pralno sredstvo za občutljivo perilo je primerno tako za strojno kot ročno pranje perila in uporablja biorazgradljive čistilne sestavine za zaščito vlaknastih tkanin.

© Getty Images

Ohranite žive barve

S tem, ko se narava prebuja v čudovite barve, naj temu sledi tudi vaša poletna garderoba. Zato poleti svojim barvnim oblačilom naklonite nekoliko več pozornosti.

Ko perete barvna oblačila, jih obrnite od znotraj navzven in ne preobremenite pralnega stroja, da bo lahko temeljito izpiral. Ker barve pri visoki temperaturi običajno zbledijo, jih operite v hladnejši vodi. Vendar pazite: vsi detergenti pri nizkih temperaturah ne učinkujejo najbolje, zato se prepričajte, da boste izbrali takšnega, ki bo tej nalogi kos. Ob koncu naj omenimo še, da oblačil ni priporočljivo sušiti v sušilnem stroju, zato jih raje obesite.

Najboljši namig: Vsa SA8 koncentrirana pralna sredstva so učinkovita celo pri temperaturah do 15 °C, toda za optimalne rezultate izberite SA8 Color koncentrirano pralno sredstvo , saj je zasnovano posebej za trdovratne madeže, a je hkrati prijazno do barv. Če želite odstraniti trdovratne madeže , oblačila pred pranjem namočite v SA8 belilo za vse tkanine ali ga dodajte v boben kot ojačevalec detergenta.

Med aktivnostjo ohranite svežino

Poleti nas vleče v naravo še bolj kot v drugih letnih časih. Ne glede na to, ali delate na vrtu, se sprehajate po dih jemajoči naravi ali telovadite na svežem zraku, se boste zaradi poletne vročine zagotovo znojili. Na srečo to ne bo velika težava, če znate pravilno skrbeti za svoja športna oblačila.

© iStockphoto

Čeprav je pri pranju športnih oblačil včasih mamljivo dodati nekoliko več pralnega sredstva, s tem pravzaprav dosežemo nasprotno. Če je čistilnega sredstva preveč, se lahko v oblačilih nabira milo, ki privablja bakterije. Mala količina detergenta, nežen program pranja in hladna voda so idealna rešitev za sveža in čista športna oblačila.

Najboljši nasvet: Za najboljše rezultate pri umazanih športnih oblačilih uporabite SA8 tekoče koncentrirano pralno sredstvo. Učinkovito je pri nižjih temperaturah, primerno za vse tkanine in ne pušča škodljivih ostankov. Visoko koncentrirana formula zagotavlja, da bodo vaša oblačila videti kot nova, tudi če uporabite le majhno količino.

Zaščitite svojo kožo

Če imate občutljivo kožo, morate biti poleti še posebej previdni. Višje temperature in povečana izpostavljenost soncu lahko namreč povzročijo izsušenost, klimatska naprava pa lahko zniža vlažnost zraka. Zato bo vaša koža poleti navdušena, če boste nosili lahka oblačila iz naravnih tkanin, kot sta bombaž ali lan. Pri pranju takšnih oblačil izberite nastavitve pranja z nižjimi temperaturami, ne uporabljajte prevelikega odmerka detergenta, barve naj bodo ločene in zagotovite, da lahke tkanine operete ločeno od brisač.

Najboljši nasvet: Če želite biti še posebej previdni, oblačila operite s SA8 Baby tekočim koncentriranim pralnim sredstvom. Je dovolj močno, da se lahko spopade z zasušeno umazanijo, vendar nežno do barv, tkanin in kože.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem