Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© iStockphoto

Pet nasvetov za zdrav začetek novega leta

Dom

Okusni, hranljivi in estetsko privlačni obroki niso tako težko dosegljivi, kot se morda zdi. Tukaj je pet nasvetov za izboljšanje prehranjevalnih navad in okusen recept za dober začetek!

Za zdrav življenjski slog sta ključni dve stvari: zdrava prehrana in telovadba. Uživanje zdrave hrane večini povzroča preglavice, deloma zaradi prepričanja, da je zdrav način kuhanja le še dodatno opravilo. Vendar je v resnici za boljše zdravje in dobro počutje prehranjevalne navade treba le nekoliko prilagoditi.

Tukaj je nekaj preprostih načinov, kako lahko spremenite trenutne prehranjevalne navade za dolgoročne koristi.

© Istockphoto

Preprosti načini priprave bolj zdravih obrokov


1. Načrtujte vnaprej

Vnaprejšnja priprava obrokov izboljša možnosti, da boste izbrali zdravo hrano. Imeli boste večjo možnost, da se uprete skušnjavam. Poleg tega, da podpira vaše zdrave prehranjevalne navade, vam prihrani tudi čas, kar je dodatna prednost.


2. Namesto soli uporabite zelišča in začimbe

Kuhanje s prekomerno dodano soljo lahko negativno vpliva na dobro počutje. Hrano začinite s svežimi zelišči in začimbami, če pa želite okusno alternativo soli, poskusite uporabiti kanček sojine ali ribje omake. Ne uporabljajte predelanih začimb, kadar je to mogoče.


3. Ohranite hranila

Zelenjave pred kuhanjem ne lupite, temveč jo podrgnite - večina hranil je namreč v olupkih. Zelenjava mora biti čim bolj sveža, saj večina po obiranju začne izgubljati bistvena hranila. Poleg tega, kadar je le mogoče, zelenjavo samo na hitro popražite. Ko je zelenjava na hitro pripravljena, ohrani hrustljavost in hranila. S prekomernim kuhanjem boste izgubili večino hranil. Nazadnje se odločite za načine kuhanja, ki uporabljajo tekočine, da bi ohranili čim več koristnih snovi. Kuhanje v vodi, jušni osnovi ali na pari je najboljši način za pripravo zdrave hrane.


4. Privoščite si dan, ko se je dovoljeno pregrešiti

Prav ste prebrali, vsake toliko si lahko privoščite obrok, pri katerem se pregrešite. Vnaprejšnje načrtovanje dneva v tednu, ko si lahko privoščite priboljšek, bo zmanjšalo verjetnost prenajedanja. Raziskave kažejo, da se lahko z načrtovanimi dnevi, ko si dovolite pregrešiti, lažje držite zdravih prehranjevalnih navad.


5. Uporabite kakovostno posodo

Kuhanje je veliko bolj prijetno, kadar uporabljate kakovostno posodo. Ker je visokokakovostna posoda, na primer iz serije posod iCook™ , posebej zasnovana za zagotavljanje odličnih pogojev za kuhanje, vam lahko pomaga doseči zdrave obroke. Vse ponve iCook in vok iCook™ na primer uporabljajo postopek kuhanja Vitalok. Obtežen pokrov vsakega izdelka iCook™ iz nerjavnega jekla se tesno prilega, da ustvari tesnilo med pokrovom in posodo, kar omogoča, da naravna vlaga v hrani ustvari paro. Ta se spremeni v vodo in ustvari pregrado, ki med kuhanjem ohranja tesno zatesnjenost in zagotavlja, da se hrana v pari kuha v lastnih naravnih maščobah in sokovih, kar vam pomaga doseči bolj zdrave rezultate.

Energijska skleda z lečo, kvinojo in prelivom iz humusa

© Stocksy

Niste prepričani, kako naj se lotite zdravega prehranjevanja? Preizkusite ta zdravi recept za energijsko bovlo . Nežno pražena buča, hrustljavo rdeče zelje in preliv iz humusa– jed, ki ne vsebuje zgolj hranljivih stročnic, žit in zelenjave, vendar je bogata tudi z barvo, teksturo in okusom.

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem