Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Shutterstock

Osvežite notranje prostore

Vzdrževanje doma

Spomladansko čiščenje vašega doma in zraka v njem.

Vsakoletno spomladansko čiščenje se morda zdi kot zelo težavna naloga, zato je zelo mamljivo, da ga čim dlje odlašate. Veliko enostavneje je brezhibno očistiti dom od začetka do konca, kadar imate načrt.

Zapišite si vsa opravila za naslednje tedne, kot sta npr. zmanjšanje vaše kolekcije oblačil in prepleskanje umazanih sten ter seveda čistilna opravila, kot sta npr. odstranjevanje pajčevin iz kleti in čiščenje oken. Nastavite si opomnike na pametnem telefonu, če se vam zdi, da potrebujete še dodatno motivacijo!

V nadaljevanju je predstavljenih nekaj nasvetov, da boste lažje začeli – in boste morda dobili inspiracijo za vaš seznam opravil:

  1. Obrišite suh prah z vlažno krpo, da preprečite, da bi odletel v zrak. Enako storite tudi na steklenih površinah, vendar pa jih za tem popršite s Čistilom za steklo L.O.C.TM in jih spolirajte do impresivnega leska.

  2. Zajezite plesen z rednim prezračevanjem kopalnice. Nanesite Čistilo za kopalnico L.O.C. na površine in umivalnike, da očistite trdovratne madeže vode in vodnega kamna.

  3. Zaradi kuhanja so kuhinjske površine vlažne in mastne – ta vlažna plast pa privlači prah in umazanijo, zato jo je treba redno brisati. Čistilo za kuhinjo L.O.C. pomaga raztopiti trdovratno umazanijo in pušča prijeten citrusni vonj.

  4. Profesionalno očistite preproge. Morda jih že zdaj vsak teden sesate, vendar pa jih enkrat letno tudi globinsko očistite, saj lahko skozi čas absorbirajo veliko toksinov.

  5. Uporabite dolgo pernato krpo za prah ali ustrezne priključke sesalnika za odstranitev prahu iz težko dostopnih predelov v vašem domu, kot so predeli za radiatorji in med roletami.

  6. Očistite omarice in predale, tako znotraj kot zunaj. Zmešajte Večnamensko čistilo LO.C. v vedru z vodo, v mešanico namočite krpo in jo ožemite ter očistite vse površine, kjer je potrebno.

Odstranite toksine

Zakaj pa ne bi ustvarili še novih hišnih pravil? Nehajte nositi čevlje v hiši. Z obutvijo lahko v notranje prostore prinesete veliko onesnaževalcev in toksinov od zunaj. Ne dovolite kajenja v notranjih prostorih.

Ne pozabite, očistiti ni potrebno samo umazanije, ki jo vidite. Zdaj se je popolnoma razvnela sezona alergij. Znanstveniki pravijo, da bodo skozi čas podnebne spremembe morda povzročile še več alergenov . Čistejši zrak lahko olajša simptome alergij na cvetni prah in živalsko dlako, ki jim je uspelo vstopiti v vaš dom - za več nasvetov si oglejte naš februarski članek .

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem