Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Fotolia

Vaš načrt za čisti dom

Vzdrževanje doma

Kako celotno družino vključiti v vzdrževanje reda v hiši.

V času koronavirusa smo več doma, kar se pozna tudi na urejenosti našega doma. Drobtine pod mizo, prah pod kavčem. Mastni odtisi otroških rok na oknih. Zakaj ne bi naslednjič, preden začnete naslednjo družabno igro, z otroci odigrali novo igro pospravljanja in tekmovali, kdo pospravi največ stvari v dvajsetih minutah? Zmagovalec lahko izbere, kaj boste gledali na Netflixu. Poleg pospravljanja lahko v čiščenje vključite celotno družino, da lahko skupaj uživate v čistem domu.

Naj najstniki nanesejo čistilo za steklo ne le na okna, ampak tudi na ogledala in druge steklene zaslone. Če vam je zmanjkalo čistila, uporabite steklenico za brizganje in v njej razredčite destiliran beli kis s polovico vode iz pipe. V očiščenih površinah lahko uživate v bleščečem sijaju in boljšem pogledu brez prstnih odtisov.

Odrasli lahko osvežijo kuhinjske aparate in druge zatesnjene površine, ki jih je dovoljeno umivati. Razredčite odmerek čistila za kuhinjo ter z gobo obrišite manjše madeže ali maščobo. Za trdovratnejše madeže uporabite bolj koncentriran odmerek.

Vsak družinski član lahko prispeva svoj delež pri čiščenju kopalnice. S pomočjo krp, namočenih v čistilo za kopalnico, lahko najmlajši obrišejo spodnje ploščice, njihovi starejši sorojenci pa očistijo višje predele in police. Medtem lahko z brizgom istega čistila očistite umivalnik, prho ali kad. Če vam je čistila za kopalnico zmanjkalo, lahko za učinkovito čistilo v toaletno školjko vsipate 1/2 skodelice sode bikarbone in 10 kapljic olja čajevca. Zatem v školjko dodate še 1/4 skodelice kisa, da se ustvari pena, in školjko očistite s krtačo. Naredite lahko tudi domači sprej za razkuževanje, če zmešate 3 jedilne žlice tekočega mila ter 2 skodelici vode in 30 kapljic olja čajevca.

© Shutterstock

Vsi družinski člani vam lahko pomagajo pri zbiranju tekstilnih izdelkov v domu, ki jih je treba oprati. Odstranite posteljnino, vključno z zaščito vzmetnic, odstranite prevleke za vzglavnike, snemite zavese in namizni prt. Odvrzite jih v košaro za perilo, delo pa naj opravi pralni stroj.

Sedaj pa si zaploskajte za odlično opravljeno delo!

Za več namigov in nasvetov obiščite našo spletno stran Amway, skupaj doma .

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem