Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© iStockphoto

Trdo delaj in veliko počivaj

Dobro počutje

Johan Hagman, strokovnjak s področja prehrane in športa govori o učinkovitosti in o tem, kako lahko visoko intenzivna vadba ter izdelki XS™ pripomorejo k doseganju vaših ciljev v telovadnici.

Vadba ni le estetika, ampak gre za splošno kakovost življenja. Redna telesna vadba je pomembna za ohranjanje telesa in uma v formi. Svetovna zdravstvena organizacije (WHO) priporoča 300 minut zmerne vadbe ali 150 minut zelo intenzivne vadbe na teden.*

Najbolje je sedaj!

Veliko ljudi čaka, da bi našli čas za vadbo. Toda dejstvo je naslednje: nikoli ne boste našli časa za vadbo, ampak morate ustvariti čas za vadbo. Veliko vprašanje je, kako.

V preteklosti so vadbe v fitnesu trajale od 60 do 75 minut. Danes smo postali bolj časovno učinkoviti. Ne moremo izgubljati časa, ampak moramo biti učinkoviti. Eden izmed načinov za boljši izkoristek časa je s krajšimi, vendar bolj intenzivnimi vadbami.

Minimalna količina časa za maksimalne rezultate.

Vse bolj priljubljena oblika vadbe vključuje krajše (30-minutne) seje, izvedene z visoko intenzivnostjo, znana tudi kot visoko intenziven intervalni trening (HIIT). Vadba lahko vključuje vse, od sprintov v hrib, vadbe CrossFit, dnevne vadbe na prostem in vadbe v vojaškem slogu.

Z mojega stališča je porast priljubljenosti tovrstnih vadb dobra stvar. Večja intenzivnost in bolj naporne vadbe vodijo do boljših rezultatov. Omogočajo vam skrajšanje časa in povečanje kakovosti, zato lahko uporabite čas, ki vam je na voljo, in vam v telovadnici ni treba preživeti več ur.


»Vadimo lahko le tako trdo in tako pogosto, kot polnimo svoje zaloge in se regeneriramo.«


Johan Hagman, strokovnjak s področja prehrane in športa


Pravo ravnovesje

Enako kot velja za vse stvari v življenju, je preveč dobrega lahko slabo in to velja tudi za vadbe z visoko intenzivnostjo. Naša telesa se ne morejo spopasti z neprekinjeno vadbo – potrebujejo čas za obnovo. Če vadite prepogosto in preveč intenzivno, tvegate, da se med sejami ne boste mogli ustrezno regenerirati.

Kako lahko torej poskrbite za svoje potrebe, da boste dosegli svoje cilje? Velik del predstavlja prehrana. Večjemu stresu izpostavljate telo, večje so potrebe po regeneraciji in prehrani. Na srečo XS športna prehrana ponuja nabor svežih izdelkov z odličnim okusom, zasnovanih, da vas podpirajo pred, med in po vadbi:

  1. Pred vadbo – mešanica hranil v XS SN napitku za pred vadbo vam pomaga pripraviti telo , sprožiti ravni energije in vam zagotoviti močan začetek.

  2. Med vadbo – XS SN napitek z elektroliti vam pomaga obnoviti zaloge elektrolitov in ogljikovih hidratov med vadbo.

  3. Po vadbi – kot viri visoko kakovostnih beljakovin vam XS SN hidrolizirane sirotkine beljakovine in XS SN beljakovinske ploščice pomagajo sprožiti procese regeneracije, vključno s ponovno gradnjo in vzdrževanjem vitke mišične mase.

S pomočjo izdelkov XS ste lahko prepričani, da bo vaše telo pripravljeno, ko si boste zaželeli naslednje vadbe. Dolgoročno lahko dosežete ne le cilje vadbe, ampak tudi dobro kakovost življenja.


*Vir:

Telesna aktivnost in odrasli, Svetovna zdravstvena organizacija


Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem