Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© iStockphoto

Sladke sanje za boljši imunski sistem

Dobro počutje

Spanec je eden najpomembnejših načinov za ohranjanje bistre glave in močnega telesa.

Krepčilen popoldanski dremež lahko poskrbi za takojšnjo višjo raven energije, toda resnično korist za zdravje predstavlja dosleden nočni spanec. Spanec je osrednjega pomena za splošno zdravje in dobro počutje vsakega posameznika – to osrednje mesto si deli z redno vadbo in uživanjem uravnotežene prehrane. Zadosten spanec lahko telesu pomaga v boju proti infekcijam, pri tem pa ne smemo pozabiti omeniti njegovih koristi za srce, težo, um in še veliko več. Toda kadar naše vsakodnevne rutine skrenejo s poti, lahko le sanjamo o tem, da ob običajni uri zapremo oči in se zazibamo v sen. Ni vse tako črno, zato v skrbi, da se ponoči ne boste premetavali, postavite spanec na prvo mesto in preizkusite katerega od spodnjih nasvetov, ki vas bodo uspavali in poskrbeli za vaše zdravje.

Držite se urnika za spanje

Določite urnik, ki vam najbolj ustreza, in se vsak dan držite rutine glede časa za spanje in bujenje (tudi ob koncu tedna!). Doslednost krepi cikle spanja/budnosti vašega telesa, da pomaga vašemu telesu vedeti, kaj pričakovati in kdaj. Pripravite svoje telo na čas, ko se ugasnejo luči tako, da ga razvajate s pomirjujočo večerno rutino nege kože, knjigo ali glasbo in naravnimi prehranskimi dopolnili za spanec, kot so vitamin D, melatonin ali kamilice, ki vas bodo sprostili, da boste lažje zaspali. Zjutraj vstanite, ko se telo počuti spočito, in se uprite skušnjavi poležavanja v postelji. Še preden se boste zavedali, bodo te preproste rutine vašemu telesu pomagale do spanca točno ob uri.

Bodite učinkoviti podnevi

Upad energije čez dan je še kako pogost, toda raje zatisnite oči zvečer, ko je spanec bolj sproščujoč. Namesto dremanja ostanite čez dan aktivni in poskrbite za redno vadbo, da povečate svojo energijo. 30 minut fizične aktivnosti dnevno ne bo samo izboljšalo vašega spanca, temveč bo pomembno vplivalo tudi na vaše duševno in fizično zdravje.

Poslovite se od stresa

Krepčilen spanec vam lahko odlično pomaga uravnavati vašo čustveno uravnovešenost in zmanjšati tesnobo. Zazibajte svoje misli v spanec s pomočjo sivke, naravno učinkovitega zelišča, ki pomirjujoče in sproščujoče učinkuje za izboljšan spanec. Pred spanjem na točke, kjer čutite utrip srca, nanesite eterično olje sivke, vključno z mesti na notranji strani zapestja, za ušesi in na sencah. Vam skrbi še vedno ne dajo miru? V bližini postelje imejte beležnico in vanjo zapišite misli pred spanjem. Naslednji dan jih preberite, da se organizirate, določite najpomembnejše cilje in razdelite delo.

Zvečer zaprite kuhinjo

Obilna večerja, pozen prigrizek, večerni koktajl in celo kakšna skodelica ali dve preveč čaja lahko vplivajo na vaš trden spanec. Bodite pozorni na to, kaj jeste in pijete nekaj ur pred spanjem. Osredotočite se na zadovoljstvo – ne smete biti preveč lačni ali se preobilno najesti, da se ne boste zbudili z neprijetnim občutkom. Prav tako se izogibajte poživilom, kot sta nikotin in kofein, ki lahko preprečita, da bi zatisnili oči. Čeprav vas alkohol sprva morda uspava, lahko pozneje ponoči zmoti vaš spanec.

Ustvarite občutek pomirjenosti

Podobno kot stikalo za izklop luči tudi svoje možgane zvečer izklopite s pomirjujočimi dejavnostmi. Razbremenite svoj um in poskrbite za boljši spanec z uporabo tehnik za sproščanje, kot so meditacija, vaje za dihanje in topla kopel, prha ali kopel za noge. Za kanček dodatnega razvajanja priporočamo, da v vodo potopite kroglico za kopel, ki bo poskrbela za nego vaše kože in pomirila vaše čute.

Sorodne vsebine

5 načinov, kako okrepiti svoj imunski sistem

Aktiven življenski slog

Več

Naredite sami: dan v centru dobrega počutja

ARTISTRY

Več

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem