Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© iStockphoto

Šest preprostih načinov za ohranjanje telesne teže

Dobro počutje

Medtem, ko ste več doma, se vam ni treba odpovedati ciljem na področju zdravja.

Kadar živite, jeste, delate in vadite v istem prostoru, zlahka zapadete v nekoristne navade, vključno s slabim spanjem, prenajedanjem in težavami z ohranjanjem urnika vadbe. Zato ste morda v času karantene nabrali nekaj neželenih kilogramov. Oglejte si te nasvete za raznolike, zabavne in uporabne metode, da boste ostali zadovoljni in zdravi tudi po koncu pandemije.

1. Prigrizke uravnavajte s pitjem.

Željo po prigrizkih je težko uravnavati, kadar je kuhinja tako vabljivo blizu. Zakaj si ne bi, ko začutite lakoto, pripravili okusnega zeliščnega čaja ali spili kozarca vode, namesto, da se sprehodite do posode s piškoti? Tekočine napolnijo vaš želodec in potešijo lakoto. V večini primerov pa se želodec dejansko oglaša zaradi žeje.

2. Jejte pametno.

Ko greste v trgovino in se založite s preveliko količino slastnih prigrizkov, je slednje skoraj nemogoče pospraviti v kuhinjsko omarico in pozabiti nanje. Toda če se založite z zdravimi prigrizki, ki potešijo lakoto, se lahko z lakoto spopadete brez občutka krivde. Prav tako se založite s kompleksnimi ogljikovimi hidrati, kot so polnozrnate žitarice, zelenjava, fižol, rjav riž, kvinoja, jabolka, jagodičevje in banane, saj te povzročijo počasno sproščanje energije, zaradi česar občutek sitosti traja dlje časa.

3. Vzemite si čas za vadbo.

Tudi če je vaše stanovanje majhno in nimate opreme za vadbo, obstajajo številni načini, da se spotite. Mednarodna atletska zveza priporoča, da doma poskusite izvajati naslednje preproste, vendar učinkovite vaje:

  1. Deska – vsak dan se postavite v položaj deske in ugotovite, koliko časa ga lahko vzdržujete. Razumen cilj je ena minuta.

  2. Enonožno stopanje na stol – potrebujete le višji predmet, ki lahko drži vašo težo, kot je stopnica, nizka klop ali celo manjši stol.

  3. Proste uteži – dvigovanje uteži je odlična vaja za pridobivanje mišične mase. Uporabite lahko številne predmete, ki ste jih kupili v trgovini, kot so pločevinke fižola ali plastenke vode (pazite le, da boste uporabljali predmeta z enako težo).

Če raje telovadite na prostem, se lahko odpravite na krajši ali daljši tek (ter uporabite aplikacije za tek), skačete s kolebnico, kolesarite ali načrtujete vadbo z družinskim članom ali prijateljem.

4. Upravljajte svoje ravni stresa.

V stanju tesnobe se ljudje pogosto zatečejo k tolažbi s hrano. Toda na voljo so številni učinkoviti in sproščujoči načini za upravljanje stresa, po katerih se boste počutili lažje in bolj optimistične kot prej. Na primer, 30 minut dnevno namenite meditaciji. Počutili se boste osvežene, bistrih misli in pripravljeni na nov dan. Zakaj se ne bi lotili miselne aktivnosti, kot je barvanje. Na voljo so številni odlični spletni viri, ki jih lahko natisnete in se takoj lotite barvanja. Ena naših najljubših aktivnosti za zmanjšanje stresa pa se je prepustiti dobri knjigi.

5. Pripravite si nizkokalorični moktajl.

V času izolacije lahko zlahka spijete preveč alkohola, toda to lahko negativno vpliva na vašo težo. Zakaj ne bi poskusili z okusnim, brezalkoholnim moktajlom z malo sladkorja?

6. In na koncu ... spanec!

Morda se sliši preprosto, toda za ohranjanje dobrega zdravja je spanec ena izmed najpomembnejših stvari. Poskusite vzdrževati vzorec rednega spanja in se pred spanjem izogibajte velikim količinam modre svetlobe (s telefona, računalnika ali televizije). Boljše spanje pomeni boljše počutje.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem