Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Pam Whinery, Brian Guido

Spoznajte svojega Nutrilite kmetovalca

Dobro počutje

Joaquim Duran, upravitelj NUTRILITE posestva Ubajara v Braziliji pojasnjuje pomen semen, trajnostnega kmetovanja in kaj ima to opraviti z vašimi NUTRILITE TM prehranskimi dopolnili.

Med sončnim vzhodom nad prostranimi polji posestva Ubajara, svetloba skozi oblake meče roza in oranžne odtenke. Joaquim Duran se sprehaja skozi sadovnjak in vdihava svež jutranji zrak ter vpija lepoto okoli sebe. Ob tej jutranji uri je osamljena pika na 3.000 hektarjih, ki tvorijo posestvo Ubajara v Braziliji. Posestvo, ki se nahaja 15 stopinj južno od ekvatorja v deželi, ki je znana po bujnem tropskem podnebju in zemlji, bogati s hranili, je popolno za gojenje češenj acerola (okoli 138.000 dreves) ter vodne kreše, rastline black-jack (picāo preto) in Eclipta alba.

© Amway

Medtem ko vi ali jaz o semenih ne razmišljava pogosto, Joaquim to počne vsak dan. Gre za temo, ki mu je blizu: »Ohranjanje narave, medtem ko odkrivam nove načine kmetovanja, je moja strast«, pove Joaquim. Toda ta dejavnost zahteva predanost, potrpežljivost in prilagodljivost – ko ponagaja vreme, se pojavijo bolezni rastlin, kar je še posebej res v neizogibnih obdobjih suše. Soočanje z izzivi od Joaquima zahteva inovativno in analitično razmišljanje, tako da lahko hitro in učinkovito razreši težave, ko se pojavijo.

Toda ko stvari tečejo gladko, Joaquim ve, kako biti hvaležen in ceniti trenutek. »Meni najljubši del moje službe se je sprehajati skozi sadovnjake in opazovati proces pobiranja pridelkov. S povezovanjem ali ponovnim povezovanjem z naravo lahko žanjem izjemne koristi. Dejavnosti na prostem razširjajo moja čutila in ponovno vzbujajo občutek strahospoštovanja do narave – to mi pomaga, da se počutim popolnoma živega,« pove. Če prisluhnete Joaquimu, zlahka razumete, zakaj misel na semena zasede del njegovega dne, poleg tega pa vam to nudi povsem nov razlog, da cenite vitamine in prehranska dopolnila.

Sejanje semena

Joaquim in njegova ekipa posejeta nešteto semen vsako leto. Vendar ni vsako seme dobro. Semena morajo biti dobro raziskana ter izpolnjevati visoke standarde. Zakaj? Joaquim pojasni, da čeprav je večina semen drobnih, imajo velik vpliv na kakovost sestavin, ki so del NUTRILITE vitaminov in prehranskih dopolnil. Zaradi zagotavljanja njihove visoke kakovosti je testiranje del procesa sejanja. »Semena testiramo za stvari, kot so čistost, organska narava in stopnja kalitve. Izberemo tudi semena, pridobljena iz pridelkov, ki že vsebujejo fitohranila, in sort, ki bodo uspevale v lokalnih pogojih,« pojasni.

Poleg zagotavljanja sestavin, pridobljenih iz naravnih virov, za NUTRILITE prehranska dopolnila, kot so Vitamin C Plus, DOUBLE X in sadno zelenjavni koncentrat NUTRILITE , se semena, posejana na posestvu Ubajara v Braziliji uporabljajo tudi za druge izdelke na osnovi rastlin, ki vsi vsebujejo antioksidante, vitamine in minerale. Nekateri izmed teh izdelkov vsebujejo rastlini picāo preto in Eclipta alba, ki se uporabljata v SatiniqueTM izdelkih za lase, ter češnjo acerola, ki se nahaja v izdelku ARTISTRY INTENSIVE SKINCARETM Napreden tretma z vitaminom C in hialuronsko kislino.

© Amway

Tipičen delovni dan

Medtem ko Joaquim ne pozna tipičnega delovnega dne, vseeno obstaja stalen element, to je timsko delo. Joaquim si vsak dan vzame čas in se s svojo ekipo pogovori o varnosti, kakovosti pridelka ali organizaciji dobav in stroškov. Temu doda najpomembnejše delo, ki se nanaša na ohranjanje kakovosti pridelka. »Vodo, ki jo uporabljamo za zalivanje, testiramo za prisotnost patogenov in vsi naši vodni sistemi so dokumentirani in kartirani,« pove. Tega ne počnemo, ker bi bili patogeni nekaj običajnega, ampak je to previdnostni ukrep, ki podpira željo po zagotavljanju pridelkov najvišje kakovosti. Pridelki, ki na koncu zagotavljajo prave aktivne sestavine, antioksidante, vitamine, hranila in minerale, ki dopolnjujejo vašo prehrano ter prispevajo k vaši splošni prehrani.

Niso pomembna le semena.

Čeprav so ključnega pomena, Joaquim potrdi, da semena niso edini način za gojenje pridelka. Češnje acerola se primarno gojijo iz sadik in ne semen. »Mi uporabimo ročno rezane poganjke zdravih rastlin, ki potem poženejo nove,« pojasni. Ko je steblo posajeno, Joaquim pravi, da morata on in njegova ekipa ohranjati močne korenine, da ustvarita najboljše pogoje in pridelek. Pove, da na ta način »lahko zagotavljamo češnje z visoko vsebnostjo vitamina C ter zdrava drevesa z 12-letno produktivno življenjsko dobo«.

Trdo delo Joaquima in njegove ekipe začne potovanje od semena do prehranskega dopolnila – pot, ki vam nazadnje omogoči, da se spopadete s potencialnim primanjkljajem vitaminov, svoji prehrani dodate ključna hranila in žanjete širok nabor koristi za zdravje. Spremljajte to mesto za nadaljevanje naše serije, ki nas bo popeljala iz brazilskih sadovnjakov na mehiška polja.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem