Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Amway

Trajnostno kmetijstvo NUTRILITE

Dobro počutje

Predstavljamo vam Gerarda Gordilla, generalnega direktorja kmetije NUTRILITE v Mehiki. Veliko lahko pove o kmetovanju, okolju in trajnostnem kmetijstvu – in kako oblikujejo vaša prehranska dopolnila NUTRILITE.

Z iskrico v očeh, bistrega uma in nalezljivo karizmo ima Gerardo vse lastnosti dobrega vodje, nekoga, ki ga občudujejo ljudje z vseh vetrov. Na poti, da preveri, kako gre njegovi ekipi kmetov na NUTRILITE kmetiji Petacal v Mehiki, se mimogrede rad pojavi na otroški nogometni tekmi, kjer prijazno pomaha vsem, mimo katerih gre.

Gerardo with his NUTRILITE sustainable farming team © Amway

Gerardo v družbi svoje ekipe na kmetiji

Gerardo preprosto ve, kako ekipa ostane močna, motivirana ter zavezana kmetijstvu in trajnosti. Talent, ki ga uporablja, ko upravlja čudovito skupino kmetov, ki sestavljajo njegovo skupnost, in z njimi deli svojo strast do kmetijstva, trajnosti in okolja .

Kmetija NUTRILITE El Petacal v Mehiki

Mehiški ranč se razteza na 643 ha v jugozahodni zvezni državi Jalisco. Kmetija po zgledu trajnostnega kmetijstva je skrita v manjši dolini, kjer vlažno, subtropsko vreme prinaša suhe, mile zime in topla, mokra poletja – odlične pogoje za gojenje s hranilnimi snovmi bogatih rastlin za izdelke NUTRILITE . Poleg tega kmetje na posestvu El Petacal gojijo rdeče deževnike – to je kmetijska praksa, s katero vsako leto pridelajo več kot 260.000 litrov tekočega humusa, s katerim gnojijo polja.

Sustainable agricultural methods include worm farming © Amway

Čeprav so Gerardo in njegova ekipa ponosni na svoj pristop k kmetijstvu in bujno okolje, ki ga proizvajajo, je trajalo nekaj časa, da so kmetje uresničili svoje cilje, povezane z okoljem in trajnostnim kmetijstvom. Gerardo pravi: »Ko smo prišli, tukaj ni bilo ničesar. Območje je bilo osiromašeno, podvrženo številnim okoljskim vplivom, ponujalo je le malo priložnosti. Vendar pa smo začeli črpati vodo, gojiti pridelke in skupnosti ponudili stalna delovna mesta.« Danes, po več letih trdega dela, NUTRILITE zaposluje ljudi, kot je Gerardo, ki skrbijo za delovna mesta in preživetje na stotine družin v tem delu, hkrati pa ustvarjajo kmetijsko oazo, na kateri zraste na tisoče ton s hranilnimi snovmi bogatih pridelkov. Gerardo pravi: »To je kraj, kjer rastejo družine, rastejo otroci in dodaja vrednost skupnosti. Mislim, da smo zdaj, ko vidijo, da lahko zares rastejo s podjetjem, spremenili celotno generacijo.«

The NUTRILITE Mexico farming team © Amway

Kako El Petacal ohranja trajnostno kmetijstvo?

Gerardo in njegova ekipa kmetov NUTRILITE se za vsako ceno izogibajo metod kmetovanja, ki niso trajnostne. »Netrajnostno kmetijstvo ne bo preživelo in bo, če bo na silo prevladalo, postalo dražje v vseh vidikih – ekološkem, finančnem in socialnem,« pravi. Zato El Petacal uvaja trajnostne kmetijske metode v majhnem obsegu, ki imajo lahko vpliv v velikem obsegu. Eden od primerov je farma deževnikov. Gerardo pove: »Naša farma deževnikov je bila ustanovljena pred več leti, uporabili smo samo 12 kokonov, ki sem jih prinesel iz svoje osebne zbirke. Zdaj pa imamo 5.000 kg živih rdečih kalifornijskih deževnikov.« Ti deževniki so neverjetna pridobitev za kmetijstvo na posestvu El Petacal. Če imajo deževniki primerne pogoje, lahko živijo več kot 15 let in redno ležejo jajčeca.

Sustainable farmers at work © Amway

Gerardo vznemirjeno pojasnjuje: »Iztrebkom deževnikov pravimo humus deževnikov – eno najboljših naravnih hranil, ki jih lahko uporabite za gojenje pridelkov.« Zaposleni na kmetiji El Petacal nekaj naravnega gnojila porabijo za gojenje rastočih rastlin, nekaj pa kot polnilo za pladnje, ki jih uporabljajo za pridobivanje sadik, preden jih presadijo. Gerardo pravi: »Priprava in upravljanje zemlje sta temelj naše zaveze k trajnostnemu kmetijstvu.«

Kaj vključuje Gerardovo delo

Proizvodnja sestavin NUTRILITE na globalni ravni ni tako preprosta, kot sta zalivanje in pobiranje pridelkov. Za Gerarda pomeni, da pozna gospodarjenje s polji in trajnostno kmetijstvo, hkrati pa skrbi za to, da njegova ekipa kmetov upošteva trajnostne prakse – od skrbi za zdravo in hranljivo zemljo, da lahko semena in rastline odlično rastejo v svojem edinstvenem okolju, do uporabe kolobarjenja, pokrivanja posevkov in drugih načinov kmetovanja. »Vsakič, ko se kdo od zaposlenih dotakne semena ali izbere prst ali pobere pridelek, kontroliramo kakovost,« pravi Gerardo.

Gerardo skrbi tudi za to, da so semena skrbno izbrana, posejana in je zanje dobro poskrbljeno, pri čemer se upoštevajo prakse trajnostnega kmetijstva, zato da je nastala rastlina, sadež ali izvleček najvišjega standarda in poln vitaminov. fitohranil in mineralov. Tako kot pojasnjuje Gerardo: »Pri trajnostnem kmetijstvu gre za to, da zemljo negujemo in zanjo skrbimo tako, da dobimo odlična hranila in zdrave pridelke.«

Za več informacij o NUTRILITE kliknite tukaj.

Sustainable farmers © Amway

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem