Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Shutterstock

Okrepite svojo imunost v zimskem času

Dobro počutje

Kaj morate vedeti, da boste lahko okrepili svoj imunski sistem ter ostali pozitivno razpoloženi in polni energije do pomladi

Ko poletje prehaja v jesen, je v zraku skorajda čaroben občutek. Ko začne z dreves odpadati listje, se znižajo temperature, zrak pa postane hladnejši in bolj suh. In s prihodom jeseni pride priložnost, da se doma ovijemo v udobna oblačila in uživamo v mirnih večerih. Čeprav zvečer tako zelo uživamo na domačem kavču, pa ne moremo zanikati, da temnejši zimski dnevi lahko vplivajo tako na naše duševno kot tudi fizično zdravje. Zato se pripravite ter ustvarite rutino in režim prehranskih dopolnil, ki bo okrepil vaš imunski sistem takrat, ko to najbolj potrebuje. V nadaljevanju najdete vse, kar morate vedeti ...

Večkrat se odpravite ven

V hladnejših mesecih se zlahka izognemo preživljanju časa zunaj, vendar pa ima to, da smo na prostem, čeprav za kratek čas, nekaj potrjenih koristi. Dokazano je na primer bilo, da spodbuja razpoloženje in energijo ter pomaga okrepiti naš imunski sistem, kar pripomore k ohranjanju splošnega fizičnega zdravja. Študija1, objavljena v strokovni reviji Environmental Health and Preventive Medicine, je pokazala, da lahko preživljanje časa na prostem, v naravi, blagodejno vpliva na zdravje. Natančneje, ugotovili so, da je telo med preživljanjem časa na prostem in po njem proizvedlo več določene celice, ki cilja na škodljive celice, okužene z virusi. To pa še ni vse – pokazala je tudi, da preživljanje časa zunaj pomaga zmanjšati občutke tesnobe in depresije ter celo izboljšuje kratkoročni spomin2. Zakaj se torej ne bi odeli v topla oblačila in med odmorom za kosilo odpravili na krajši sprehod?

© iStockphoto

Napolnite se s sončnim vitaminom

Še posebej v zimskih mesecih in predvsem, če živite na severni polobli, morate poskrbeti, da dobivate dovolj vitamina D, saj je to ključnega pomena iz številih razlogov. Vitamin D na primer prispeva k ohranjanju kosti in delovanju imunskega sistema. Žal ima veliko ljudi pomanjkanje vitamina D, prisotno je pri 40,4 % evropskega prebivalstva, ne glede na starost, etnično pripadnost ali zemljepisno širino3. Znaki, ki kažejo na to, da vam ga morda primanjkuje, so lahko izčrpanost, bolečine v mišicah in slabo razpoloženje.

Vaša koža vitamin D v glavnem proizvaja takrat, ko pride v stik z UV-svetlobo, zato za razliko od drugih vitaminov ustrezne količine vitamina D ni mogoče zlahka dobiti samo s prehrano. Na srečo ena tableta NUTRILITE vitamin D na dan pokrije vaš dnevni odmerek vitamina sonca. NUTRILITE vitamin D, pridobljen iz naravnih virov, pomaga pri delovanju vašega imunskega sistema in skrbi za delovanje mišic.

Okrepite svojo imunost

Vaš imunski sistem v temnejših mesecih potrebuje vso podporo, ki jo lahko dobi. Raznolika prehrana, ki vključuje pisano sadje in zelenjavo ter pusto meso, ribe in mlečne izdelke, lahko pomaga okrepiti vašo imunost, pomagalo pa bo tudi, če svojo prehrano obogatite z visokokakovostnimi prehranskimi dopolnili.

Vitamin C in različni vitamini B so znani po tem, da pomagajo imunskemu sistemu. In na srečo ima NUTRILITE prave izdelke, ki vam bodo pomagali to zimo. Oglejmo si podrobneje:

  1. NUTRILITE Vitamin C Plus – vitamin C, ki ga vsebuje, ima vlogo pri delovanju imunskega sistema s podporo antioksidantov, hkrati pa ima vlogo tudi pri nastajanju kolagena v koži. Prav tako je bil zasnovan za zagotavljanje postopnega sproščanja vitamina C v telo za povečanje njegove absorpcije.

  2. NUTRILITE vitamin B plus – tehnologija dvojnega delovanja – ta zmagovalni izdelek zagotavlja 100 % NRV (Nutrient Reference Value, referenčna hranilna vrednost) vseh osmih esencialnih vitaminov B. S pomočjo tehnologije dvojnega delovanja NUTRILITE zagotavlja optimalno sproščanje hranilnih snovi vsakega izmed vitaminov B. Korist za vas je podaljšano sproščanje, ki zagotavlja šest vitaminov B za celih osem ur, zato da imate ves dan pod nadzorom!

1 Environmental Health and Preventive Medicine, strokovni članek, »Effect of forest bathing trips on human immune function«
2 Strokovni članek,
»Interacting with Nature Improves Cognition and Affect for Individuals with Depression«
3 Strokovni članek,
»Vitamin D deficiency in Europe: pandemic?«

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem