Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Amway

Pobiranje pridelkov za prehranska dopolnila NUTRILITE

Dobro počutje

Alberto Vega, vodja posestva NUTRILITETM v Mehiki, govori o zdravju rastlin, trajnostnem kmetovanju in zakaj je pravočasna žetev ključnega pomena za ustvarjanje vaših prehranskih dopolnil NUTRILITE.

Posestvo NUTRILITE v mehiški državi Jalisco vzame dih. Znano je po širnih zelenih poljih in svežem jutranjem zraku, ki se čez dan prijetno ogreva. Bližina ekvatorja kmetiji zagotavlja idealne popolnoma naravne pogoje za pridelavo številnih vrst sadja, zelenjave in zelišč, na primer špinače, ohrovta, vodne kreše, lucerne, brokolija, peteršilja, grenivke in limone, ki nudijo nekatere rastlinske sestavine za prehranska dopolnila NUTRILITE.

Alberto Vega in the offices of the Jaliscon sustainable NUTRILITE farm. © Amway

Alberto Vega v pisarnah kmetije Jalisco NUTRILITE.

Ko direktorja za kmetijo in agrikulturo Alberto Vega vprašate, v čem uživa, ko se sprehaja po poljih, vas njegov odgovor lahko preseneti. »Vonj po ekološkem gnojilu,« pove in se namuzne. »Ni vedno ravno prijetno ljudem, ki tega niso vajeni, vendar meni daje občutek samozavesti, saj vem, da skrbimo za zdravje rastlin po najboljših močeh.

Albertovo navdušenje za trajnostno kmetijstvo je prav otipljivo. V tihih trenutkih, ko začne načrtovati sezono, zapusti računalnik in pisarno, da posedi zunaj, na poljih. »Ure in ure preživim tako, da načrtujem na kos papirja, medtem ko opazujem horizont: kje bi lahko posadil nov pridelek, kolikšno površino bomo potrebovali,« pravi. »Tako najdem svoj navdih.«

Življenje, posvečeno zdravim rastlinam

Alberto je na kmetijo NUTRILITE v Mehiki prvič stopil pred desetletjem kot pripravnik. Danes nadzoruje ekipo 128 ljudi, ki so enako navdušeni za vse, kar je naravno in trajnostno. »NUTRILITE mi je dal priložnost za rast na strokovni in – še bolj pomembno – na osebni ravni. Zelo sem ponosen na kmetijo in svojo ekipo,« pravi.

Da bi lahko vsi izkoristili svoje polne potenciale, Alberto del svojega časa vlaga v organizacijo izobraževanj. »Vsako leto ekipo ponovno izobražujemo,« pove in razloži, da delavci posodabljajo svoja znanja o trajnostnih kmetijskih praksah, kot je počivanje zemlje med cikli, pa tudi o varnosti. To je bistvenega pomena, da lahko ekipa opravi naloge od načrtovanja sezone do izbire semen, nadzora škodljivcev in bolezni, namakanja, gnojenja, pletja plevela, pobiranja pridelka in še več.

Pravi čas pomeni vse!

Ko Alberto omeni pobiranje pridelkov, naredi premor, da lahko razloži, da je to ključen del potovanja od semena do prehranskega dopolnila. To je zato, ker ima lahko izbira pravega časa za pobiranje pomemben vpliv na kakovost naravnih hranilnih snovi, ki jih je mogoče izvleči. In to so hranilne snovi, ki se uporabijo za prehranska dopolnila NUTRILITE.

Nenazadnje pa je optimalno obdobje nabiranja pridelkov – celo do časa v dnevu – odvisno od rastline oz. pridelka pa tudi podnebja. »Ko rastlina dozori ima najvišjo vsebnost hranilnih snovi in najboljši izkoristek,« razloži Alberto. »To je najboljši čas za nabiranje pridelka, da lahko pridobimo kar največ naravnih koristnih snovi.«

Za Alberta in njegovo ekipo je to pred poldnevom. »Začnemo okrog 7. ure zjutraj in zaključimo do 11. ure dopoldne,« pove. »Pridelek bi lahko pobirali pozneje, vendar bi izgubil svojo vlago.« Izpostavljenost soncu ob dnevih, ko se temperature povzdignejo nad 30 °C, zlahka škoduje pridelku.

Vendar ni vse pobiranje pridelka opravljeno podnevi. Na kmetiji Ubajara Nutrilite v Braziliji češnje acerola pobirajo ponoči. Razlog za to je, da nizke temperature sadežev ponoči pomagajo ohraniti visoko vsebnost vitamina C.

Če imajo določene rastline ob določenih časih najvišjo vsebnost hranilnih snovi, kot pravi Alberto, je vsako pobiranje pridelka tekma s časom. Kmetje dajo vse od sebe, da lahko v pridelku izkoristijo čim več hranilnih snovi. Nenazadnje je kakovost vedno bila – in je še naprej – bistvenega pomena za prehranska dopolnila NUTRILITE.

Če se pridelki pobirajo optimalno, zagotavljajo odlične sestavine za nadaljnje stopnje postopka. Želite izvedeti, kako kmetovanje, hranilne snovi, zdravje in dobro počutje tvorijo celoto s prehrano? Spremljajte ta kotiček za nadaljnje članke v tej seriji, ki nas bodo popeljali v laboratorij znanstvenice Alli Klosner, ki svoje dneve preživlja z razvijanjem formul za prehranska dopolnila NUTRILITE.

Za več informacij o NUTRILITE kliknite tukaj.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem