Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Getty Images

Pomagajte svojemu vidu

Dobro počutje

Naj dodaten čas pred zaslonom ne vpliva na vaš vid – pri tem naj vam pomagajo ti uporabni nasveti!

Od trenutka, ko se zbudimo in dovolimo jutranjemu soncu, da se prikrade skozi naše veke, naše oči delujejo kot naša okna v svet. Poleg tega, da nam omogočajo, da si ogledamo vse, od modrega neba do obrazov ljubljenih oseb, so naše oči prav tako na prvi bojni črti, ko sede gledamo v zaslone, hodimo po onesnaženih območjih ali se izpostavljamo soncu ali klimatiziranim okoljem. Pravzaprav so naše oči izpostavljene številnim virom draženja. Ko pa nastopijo hladnejše vremenske razmere, se dnevi skrajšajo in porabimo celo več časa pred zasloni, postane varovanje naših oči pomembnejše kot kadar koli prej.

Z uvedbo splošne karantene zaradi virusa COVID-19 so bili številni ljudje po svetu prisiljeni več časa preživeti v zaprtih prostorih, kar je pogostokrat pomenilo več porabljenega časa pred zasloni. Pravzaprav je študija, ki je vključevala 4.108 sodelujočih iz devetih evropskih držav, privedla do ugotovitev, da so ljudje v povprečju 65 % več časa porabili pred zasloni v času pandemije koronavirusa.1 Pripomočki, kot so računalniki, tablice in pametni telefoni, oddajajo modro svetlobo, obliko svetlobe, ki sčasoma lahko škoduje naši očesni mrežnici, ki je občutljiva na svetlobo.

Nasveti za optimizacijo časa, preživetega pred zasloni

Neizogibno realnost naših digitalnih življenj predstavlja dejstvo, da iz svojega življenja ne moremo izključiti časa, ki ga porabimo pred zasloni, to pa velja tako za odrasle kot otroke. Lahko pa sprejmemo zdrave strategije za zmanjšanje škodljivega vpliva zaslonov. Da bi vam pomagali ne le pri omejitvi ali izboljšanju časa, preživetega pred zasloni, temveč tudi okrepiti splošno zdravje vaših oči, smo ustvarili seznam uporabnih namigov in nasvetov:

  1. Vision Direct UK priporoča upoštevanje pravila 20–20–20. To pomeni, da vsakih 20 minut za 20 sekund umaknete pogled z zaslona in pogledate nekaj, kar je oddaljeno vsaj 6 metrov (20 čevljev).2

  2. Ko zremo v zaslon, mežikamo do 70 % manjkrat, kar pomeni, da celotno površino roženice prekrije manj solz. Da bi se soočili s suhostjo oči, ki jo lahko takšno ravnanje povzroči, obvezno skrbite za hidracijo telesa s pitjem zadostne količine vode .

  3. Računalnik ali delovni prostor postavite v bližino naravne svetlobe, vendar poskrbite, da se žarki ne odbijajo od zaslona. Če potrebujete razsvetljavo, uporabite luči LED, saj zagotavljajo mehkejšo, bolj zdravo svetlobo.

  4. Ponoči se izogibajte modri svetlobi zaslonov, da boste lahko ohranili naravni cikel spanja/budnosti in lažje zaspali.

© Getty Images

Ohranjanje zdravja oči

Poleg preživljanja prevelikega števila ur pred zasloni obstajajo številni drugi izzivi, s katerimi se soočamo, ko je govora o obremenitvi ali draženju oči. Hladen zunanji zrak in ogrevan notranji zrak zagotavljata manj vlage od drugih okolij, kar pomeni, da lahko pri ljudeh po daljših obdobjih izpostavljenosti pride do suhih oči. K obremenitvi oči lahko prispevajo onesnaženje, prah v okolju in izsušen zrak zaradi klimatske naprave. Tudi pomanjkanje spanja in slaba prehrana lahko povzročita ali stopnjujeta težave z očmi.

NUTRILITE vam lahko pomaga!

Pomembno je, da prejemate dovolj vitaminov in mineralov, ki prispevajo k ohranjanju normalnega vida. Izziv lahko predstavlja pridobivanje zadostnega števila teh hranilnih snovi v okviru vsakodnevne prehrane, zlasti v zimskih mesecih, kar pomeni, da so prehranska dopolnila NUTRILITETM odlična izbira za vse, ki so zaskrbljeni zaradi časa, porabljenega pred zasloni, ali za vse tiste, ki cenijo moč in zdravje svojih oči.

NUTRILITE borovnica z luteinom podpira zdrave oči ne glede na starost. Vsebuje naslednje izdelke-prvake:

  1. Vitamin A, ki je ena od glavnih sestavin, prispeva k ohranjanju vida.

  2. Fitohranilo lutein povezujemo z zdravjem oči, saj je skoncentriran v mrežnici in očesni leči.

  3. Rastlinski izvlečki, kot sta borovnica in ognjič, ki ju gojimo na trajnostnih posestvih NutriCert™.

NUTRILITE naravni multikaroten vsebuje mešanico karotenoidov, pridobljenih iz naravno pridelanih virov. To pomeni, da je odlično prehransko dopolnilo za jemanje z NUTRILITE borovnico z luteinom za nadaljnjo podporo zdravju oči. Podrobneje si oglejmo sestavine:

  1. Kompleks karotenoidov, vključno z alfa-karotenom, ki je podoben mešanici karotenoidov, ki jih najdemo v različnih vrstah sadja in zelenjave.

  2. Beta karoten prispeva k ohranjanju vida. Beta karoten se pretvori v vitamin A samo takrat, ko ga telo potrebuje.

1 Evropski bilten za javno zdravje European Journal of Public Health: Maintaining everyday life praxis in the time of COVID-19 pandemic measures (Ohranjanje vsakodnevne življenjske prakse v času ukrepov za zajezitev pandemije virusa COVID-19)
2 Vision Direct UK:
How to look after your eye health (Kako skrbeti za zdravje svojih oči)

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem