Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© iStockphoto

Hranljivo in okusno?

Dobro počutje

Če ste fleksitarijanec, vegetarijanec ali vegan, ali če vas rastlinska prehrana samo zanima, ste si to vprašanje že zastavili. Nadaljujte z branjem, rešite naš vprašalnik ter odkrijte, kako je to mogoče!

Če ste se z rastlinsko prehrano že ukvarjali ljubiteljsko, niste edini. Veganstvo in vegetarijanstvo sta vedno bolj priljubljena, pridružuje pa se jima tudi najnovejši član, to je fleksitarijanstvo. V kolikor še ne veste, fleksitarijanstvo vključuje na pol vegetarijansko prehrano, ki se osredotoča na rastlinsko hrano in občasno dovoljuje meso. Zdravo in okolju prijazno. Kaj bi si sploh še lahko želeli?

Drži pa, da rastlinsko prehrano večkrat doleti slab sloves, saj jo spremljajo obtožbe o dolgočasnih in brezokusnih jedeh. Tu želimo te mite razbliniti in potrditi, kar verjetno že veste: ni potrebe, da okusno zamenjate za hranljivo. Lahko imate oboje, le vedeti morate, kaj počnete.

Pa pričnimo s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO)1. Priporoča zaužitje vsaj petih porcij sadja in zelenjave na dan, saj tako preprečujemo nastanek težjih bolezni. Ampak ali ste vedeli, da trije od štirih odraslih teh priporočil ne upoštevajo?2 Pravzaprav mora večina odraslih količino trenutno zaužitega sadja in zelenjave podvojiti!

Fleksitarijanska, vegetarijanska ali veganska prehrana lahko postane način za bolj izvirne obroke in si tako zagotovite širši barvni nabor in več fitohranil (bi si postregli s solato s črnim fižolom in granatnim jabolkom ?). Vendar pa veganska, vegetarijanska ali fleksitarijanska prehrana sama po sebi ne zagotavlja samodejne odpornosti in dobrega zdravja. Kako se lahko torej prepričate, da zaužijete dovolj vitaminov in mineralov? Rešite naš vprašalnik in odkrijte.

Čas za vprašanja!

Ali ste pripravljeni izvedeti, če ste na pravi poti do zdravega in izpolnjujočega življenjskega sloga? Odgovorite na naša vprašanja in ugotovite, katerih hranilnih snovi primanjkuje v vaši rastlinski prehrani ter katera prehranska dopolnila dopolnjujejo zdrav fleksitarijanski, vegetarijanski ali veganski način življenja.

S klikom na spodnjo sliko pričnete z vprašalnikom. Srečno!

Zajemite širok prehranski spekter

Še vedno niste prepričani, ali lahko dosežete zahtevano količino sadja in zelenjave? Prehranska dopolnila so odličen način zagotavljanja, da vaše telo prejme zadostno izbiro hranilnih snovi v ustreznih količinah. Poleg tega pa prezaposlenim ljudem omogočajo, da na hiter in enostaven način na poti zapolnijo prehranske vrzeli.

Najboljša stvar pa je, da je na voljo vrsta prehranskih dopolnil Nutrilite, ki so prijazna vegetarijancem in veganom. Vegani in vegetarijanci si lahko prehrano obogatijo z NUTRILITE rastlinskimi proteini, železom in folno kislino ter vitaminom B plus. Fleksitarijanci pa si lahko poleg teh prehranskih dopolnil prehrano obogatijo še z omega-3 kompleksom. In tako ni več izgovorov, da vaša prehrana ne more biti okusna in hranljiva!

1 Svetovna zdravstvena organizacija spodbuja uživanje sadja in zelenjave
2 Državna zdravstvena služba (National Health Service, NHS) –
rezultati zdravstvene raziskave

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem