Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© iStockphoto

Kako skrbeti za telesno težo in dobro počutje

Dobro počutje

V nadaljevanju je nekaj koristnih nasvetov za aktivno preživljanje časa na prostem in zdrav življenjski slog to pomlad!

Zdaj, ko cvetijo rože, žvrgolijo ptički in je zrak toplejši, smo se resnično prebudili iz zimskega spanca. Pomlad je vznemirljiv čas za obnovitev – dnevi so daljši, kar pomeni več časa za nove rutine na prostem in zdrave življenjske navade. Medtem ko se pripravljate na poletje, je to najprimernejši čas, da se spravite v naravo, postanete aktivni in izgubite oziroma bolje poskrbite za svojo telesno težo – in to popolnoma sami!

Raziskave kažejo, da preživljanje časa na prostem ni le koristno za zdravje, vendar je pravzaprav nujno. Ima protistresni učinek, pomaga odpraviti izčrpanost ter nizek krvni tlak in pripomore k temu, da lažje opravljate ustvarjalne naloge – to so le nekatere izmed prednosti.1 Če v parku preživite le 20 minut, vam to lahko pomaga, da boste bolj srečni, in pogosto pripomore tudi k učinkovitejši vadbi.2 V nadaljevanju si preberite nekaj koristnih nasvetov, ki vas bodo spodbudili za skok v pomladanski duh ter vam pomagali, da boste bolj učinkovito nadzorovati svojo težo in skrbeli za dobro počutje!

Nasveti za aktivno preživljanje časa na prostem in dobro počutje

1. Naj bo vaša vadba naključna
Kadar koli se odpravite od doma, na primer na obisk k prijatelju ali pa v trgovino, podaljšajte čas, ki ga preživite zunaj tako, da se tja odpravite peš ali s kolesom. Ne le, da boste s tem porabili več kalorij, vendar boste imeli tudi čas, da se ustavite in povohate cvetlice! Če morate iti z avtom, ga parkirajte malce bolj stran od ciljne destinacije, da boste šli vsaj malo peš. Še učinkoviteje bo, če boste šli po stopnicah namesto z dvigalom, če boste nakupovalni voziček zamenjali z utežjo oziroma košarico, in če boste med delavnikom poskusili nekaj časa stati.

© Shutterstock

2. Sprejmite zdrave prehranjevalne navade
Obroki ob rednih urah pomagajo hitreje kuriti kalorije, hkrati pa zmanjšujejo skušnjavo, da bi si privoščili mastne ali sladke prigrizke. Zato ne preskočite zajtrka in poskrbite, da svoje telo nahranite z dovolj sadja in zelenjave. Jejte hrano z visoko vsebnostjo vlaknin, ki vas bo nasitila za dlje časa, in poskrbite, da boste vsak dan spili dovolj vode.

3. Pri vadbi bodite ustvarjalni
Odličen način, na katerega se lahko motivirate, da boste ostali aktivni, je, da se pri vadbi zabavate. Tako se boste vadbe veselili. Vemo že, da je preživljanje časa na prostem koristno, zato poskusite najti nove načine za vadbo zunaj. Uporabite predmete v parku in poskrbite za celo telo: klopco v parku uporabite za skoke, spuste in izpadne korake, poiščite debelejšo vejo za dvige na drogu, povzpnite se na bližnji hribček ali po stopnicah, kamne ali palice postavite v cikcak obliki za slalom skoke ali pa uporabite okvir gugalnice za različne oblike sklec.

4. Izkoristite hranljive nadomestne obroke
Zmanjšanje vnosa kalorij ter hkrati uživanje ustrezne količine vitaminov in mineralov na poti uravnavanja telesne teže nista lahka naloga. S pomočjo izdelkov bodykey by NutriliteTM pa to lahko postane lažje. Kremni napitki bodykeyTM so odlični za uživanje med obroki, z juhami in ploščicami bodykeyTM, ki so na voljo v različnih slastnih okusih in za pripravo potrebujejo le nekaj minut, pa lahko svoje telo nahranite z do 13 vitamini in 11 minerali. Če z njimi nadomeščate dnevne obroke v okviru energijsko omejene diete, pomagajo pri zmanjšanju telesne teže ali vzdrževanju telesne teže po hujšanju. Dopolnite jih s sredstvom za uravnavanje apetita NutriliteTM, s katerim bo ohranjanje telesne teže še lažje, saj se boste počutili siti, čeprav bodo vaše porcije manjše. Če želite izvedeti več o okusnih izdelkih bodykeyTM, si oglejte te videe.


1 Business Insider, Reasons to spend more time outdoors
2 Time Magazine, Spending just 20 minutes in a park makes you happier

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem