Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© iStockphoto

Ideje za svež zajtrk

Dobro počutje

Začnite dan s svežim zajtrkom – naj zavladajo zabavni, pisani in zdravi jutranji obroki

Zajtrk – je res najpomembnejši obrok dneva? Kava za na pot? Pozen zajtrk s prijatelji? Na srečo tu ni pravega odgovora. Zajtrk, ki se je v zadnjih nekaj desetletjih neprestano razvijal, je danes postal vznemirljiv obrok, ki lahko postane, karkoli si zaželite. Prvi obrok dneva bi moral biti tak, da si zaradi njega želite skočiti iz postelje in se pripraviti na pester dan, ki vas čaka. Čeprav – kdo je rekel, da mora biti zajtrk res prvi obrok dneva?

Kratka zgodovina zajtrka

Zajtrk je v Evropi začel veljati za pomemben jutranji obrok, ki prekinja nočni post, v 17. stoletju, ko so se začele pojavljati raziskave, da je pravzaprav nujen za naše zdravje. Do 19. stoletja so nekateri bogati viktorijanci v svojih domovih imeli celo posebne sobe za zajtrkovanje, obrok pa je predstavljal čas, ko so se družinski člani zbrali skupaj, preden so se odpravili po svojih opravkih.1 V zadnjem stoletju so kosmiči postali priljubljena izbira za zajtrk, vendar pa so tisti, ki se zavedajo pomena zdrave prehrane, zaradi visoke vsebnosti sladkorja zdaj našli druge možnosti.

Danes si številni ljudje želijo preproste, raznolike, pa vendar hranljive, pisane obroke, v katerih lahko uživajo. Stigme glede zajtrka (pa naj gre za tistega, ki si ga privoščimo na poti ali bolj popoldne) so večinoma izginile, kar pomeni, da lahko uživate v takšnem zajtrku, ki vam ustreza, ob času, ki je pravi za vas!

Hranljiv, okusen in pisan

Tisti, ki imajo aktiven, zdrav življenjski slog, želijo svoje telo zjutraj napolniti z vitamini in minerali, ki jih držijo pokonci ves dan. Vendar pa to ne bi smelo pomeniti, da se je treba odreči okusu ali na silo preživljati v kuhinji preveč časa in jo razmetati, še preden se dan začne! Napitki na osnovi rastlin in eksperimentiranje z zanimivimi novimi superživili, kot so semena čija, so se v zadnjih letih zelo razširili – z razlogom. Ne vztrajajte pri enakem, dolgočasnem zajtrku vsak dan – popestrite ga z različnimi barvami in hranili, s katerimi boste v vaše telo vnesli celotno paleto vitaminov.

Pripravili smo nekaj navdihujočih idej za zajtrk, ki odlično sovpadajo s tem trendom zdravih, preprostih in zabavnih jutranjih obrokov. Od smoothijev, polnih sadja, do okusnih kosmičev, namočenih čez noč, in skled, ki vsebujejo polno hranljivih snovi – ti recepti bodo poskrbeli, da jutra (ali popoldnevi) ne bodo nikoli več pusti ali dolgočasni. Najboljše pri tem pa je, da so odličen način, na katerega lahko vključite prehranska dopolnila NutriliteTM v svojo vsakodnevno rutino – povsem preprosto. Recepti vključujejo Nutrilite TM rastlinske proteine v prahu – odličen izdelek, ki vaši prehrani doda beljakovine, saj je pridobljen iz naravnih virov, kot so soja, pšenica in grah. Ali pa Nutrilite™ vlakna v prahu: vsebujejo posebno mešanico vlaknin iz naravnih virov, ki so odličen dodatek k vaši prehrani. Ti jutranji napitki in obroki bodo odlično dopolnili vaš aktiven življenjski slog! Preizkusite jih in jih delite z drugimi, pri čemer uporabite ključnik #SMOOTHiestart

Osvežilna smoothie skleda z jagodami acai

Ali ste vedeli, da jagode acai varujejo več delov vašega telesa? Od možganov do prebavnega sistema in srca. Ta okusna smoothie skleda je odlična za tiste tople dni, v katerih se prileže slastno sveže sadje. Seveda pa je tudi bogata z vitamini ter odličnega okusa.

© Andreas Zitt

V Amagramu si oglejte, kako pripraviti osvežilno smoothie skledo z jagodami acai ali pa omenjeni recept prenesite kot PDF / ePub.

Čokoladne sanje

Kakav nima le polnega okusa, vsebuje tudi flavonoide, ki lahko pomagajo zmanjšati vnetja. Ta okusna smoothie skleda z veliko kalija je odlična za zdravje srca, poleg tega pa je tudi bogata z beljakovinami.

© Andreas Zitt

V Amagramu si oglejte, kako pripraviti čokoladne sanje, ali pa omenjeni recept prenesite kot PDF / ePub.

Jutranja zarja

Hvaležni si boste, da ste si vnaprej pripravili in čez noč namočili te okusne kosmiče! Dali vam bodo zagon in energijo za vaš dan ter vas nahranili z veliko vitamini in ščitili pred vnetji.

© Andreas Zitt

V Amagramu si oglejte, kako pripraviti jutranjo zarjo ali omenjeni recept prenesite kot PDF / ePub tukaj.

Antidremež

Ta smoothie boste z veseljem na hitro pripravili vsako jutro! Je mamljivo kremast, hranljiv in v bistvu dokazuje, da napitki, bogati z beljakovinami, niso nujno brez okusa.

© Andreas Zitt

V Amagramu si oglejte, kako pripraviti antidremež, ali omenjeni recept prenesite kot PDF / ePub tukaj.


1. https://www.theatlantic.com/entertainment/archive/2016/06/breakfast-the-most-contentious-meal-of-the-day/487220/

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem