Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Getty Images

Naj skozi leta vaše kosti ostanejo močne

Dobro počutje

Vaše kosti si zaslužijo stalno nego. Obstaja morda boljši način, da poskrbite za njih, kot to, da zadostite svojim dnevnim potrebam po kalciju?

Kalcij ima ključno vlogo pri zdravju kosti. Pravzaprav 99 % kalcija, ki ga vaše telo absorbira, konča v kosteh1. Je mineral, ki poskrbi za trdno okostje in pomaga preprečevati resne poškodbe. Ker naše telo kalcija ne more proizvesti, ga lahko pridobivamo le iz hranil2. Poleg tega so kosti živ organ, ki se stalno spreminja in obnavlja, zato je pomembno, da jim zagotavljamo hranila v vseh življenjskih obdobjih.

Gradnja kosti že od prvega dne

Ali ste vedeli, da naše kosti ne prenehajo rasti dokler nismo v sredini svojih dvajsetih let2? Zato je ključnega pomena za vse mlade, od kobacajočih se malčkov do drznih najstnikov. Vendar pa je za najstnike še posebej pomemben, saj se polovica kalcija v kosteh nakopiči med puberteto.

Torej, koliko kalcija naj otroci zaužijejo vsak dan? Spodaj preverite priporočene količine. Ne pozabite, da bo uravnotežena prehrana otrokom zagotovila potreben vnos. Ni vam treba kopičiti zalog jogurta in mleka!

Pridobite moč skozi odraščanje

Kostna gostota doseže vrhunec, ko smo stari približno 25 let, in ostane takšna do približno 35. leta2. Po tem postopoma pada, zaradi česar je tako pomembno, da vzdržujemo svoj dnevni vnos kalcija. Če ne zaužijete potrebne dnevne količine kalcija, začne telo koristiti kalcij iz kosti, zaradi tega pa postanejo krhkejše in se hitreje zlomijo.

Nosečim in doječim ženskam se pogosto svetuje, da povečajo svoj vnos kalcija. Razlog je seveda v tem, da morajo zagotoviti ves kalcij, ki ga potrebuje dojenček. Včasih je veljalo, da z vsakim otrokom izgubiš en zob. Če tega ne želite potrditi, pazite, da boste poskrbeli za ustrezno prehrano!

Če vas zanima, si lahko spodaj ogledate priporočene dnevne količine kalcija za odrasle ter za noseče in doječe matere. A brez skrbi – v nadaljevanju najdete naš nasvet, kako lahko svoj dnevni vnos kalcija dosežete brez tolikšne količine ohrovta in mandljev!

Ohranjanje zdravih kosti med staranjem

Medtem ko lahko moški vzdržujejo enak vnos kalcija do svojih 70. let, pa ga mora večina žensk povečati prej. To je zato, ker hormonske spremembe po menopavzi negativno vplivajo na absorpcijo kalcija v telo3. Zato je tveganje za osteoporozo pri ženskah po menopavzi pogosto višje. Statistika kaže, da se pri 10 milijonih primerov osteoporoze 8 od 10 primerov pojavi pri ženskah4. V spodnji sliki si oglejte več informacij o tem, kako se potrebe po kalciju spremenijo po 50. letu.

Izdelki Nutrilite™ lahko zagotovijo podporo

Dobro je, da vam v hladilniku ni treba hraniti ogromnih količin mleka, pomaranč in brokolija, da bi zadostili dnevnim potrebam, če vam to ne ustreza. V tem primeru lahko s prehranskimi dopolnili dosežete ustrezen vnos hranil, blagovna znamka Nutrilite pa ima v svoji ponudbi nekaj odličnih izdelkov:

Nutrilite™ kalcij magnezij D plus vsebuje tri hranilne snovi – kalcij, magnezij in vitamin D, ki sodelujejo pri ohranjanju zdravih kosti. Vitamin D prispeva k normalni absorpciji kalcija, magnezij pa prispeva tudi k delovanju mišic in živčnega sistema.

Ne pozabite, da bo vaše telo z uravnoteženo prehrano in s kančkom podpore s prehranskimi dopolnili zagotovo dobilo toliko kalcija, kot ga potrebuje.


1 Harvard School of Public Health, Kalcij
2 US National Library of Medicine, Kalcij in kosti
3 National Institutes of Health,
Kalcij
4 National Osteoporosis Foundation,
Kaj morajo ženske vedeti


Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem