Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Getty Images

Pripravite svoj imunski sistem na menjavo letnega časa

Dobro počutje

Krepitev imunskega sistema bi morala biti vedno na prvem mestu. To je še posebej pomembno v obdobju menjave letnih časov.

Številne študije so pokazale možno povezavo med menjavami letnih časov in povečanjem aktivnosti genov, predvsem tistih, ki so vključeni v imunski sistem . Pa naj gre za prehod iz poletja v jesen ali iz zime v pomlad – temperaturne spremembe postavljajo človekov imunski sistem pred preizkušnjo.

S koraki, ki jih lahko naredite za krepitev imunskega sistema pred prihodom novega letnega časa, lahko poskrbite za dobro počutje skozi celo leto.

Kako deluje imunski sistem

Vaš imunski sistem je sestavljen iz več obrambnih slojev: prirojene imunosti, s katero ste rojeni, pridobljene imunosti, ki se razvije zaradi okolja, ter fiziološke pregrade, vaše prve obrambne linije.

Fiziološko pregrado sestavljajo fizične pregrade, ki vas varujejo pred zunanjim okoljem. To vključuje kožo, mukozne membrane, slino, solze, črevesne stene in pomembne imunske celice, ki so v vašem črevesju – vse, kar preprečuje, da bi kaj škodljivega vstopilo v vaše telo. Ko vam na primer v oči pride prah in se oko zasolzi, da bi ga izpralo, je to vaša fizična pregrada, ki skrbi za to, da vaše oko ostane zdravo.

Pomembno je, da vaša fiziološka pregrada ostane zdrava in močna celo leto, tako kot vsi deli vašega imunskega sistema. V nadaljevanju opisujemo dva odlična načina, na katera lahko okrepite to prvo obrambno linijo.

© Getty Images

Okrepite svojo prvo obrambno linijo z ....


Vitamini

Vitamini in minerali imajo ključno vlogo pri skrbi za osnovno zdravje imunskega sistema. Dosežete ga tako, da jeste zdravo prehrano, ki vključuje različne vrste sadja in zelenjave. Lahko pa dodate še dnevno multivitaminsko/multimineralno prehransko dopolnilo, s katerim lažje zapolnite primanjkljaje hranilnih snovi. To lahko vašemu telesu zagotovi dodatne vitamine in minerale, ki jih ta morda potrebuje, da lahko vzdržuje normalno delovanje vašega imunskega sistema.

Za začetek priporočamo Nutrilite™ Daily , priročen način, na katerega lahko zapolnite morebitne primanjkljaje hranilnih snovi v prehrani z osnovnimi vitamini in minerali. Če vaši otroci potrebujejo dodatne vitamine in minerale, poskusite Nutrilite™ multivitaminske tablete za žvečenje , okusno prehransko dopolnilo, ki ga lahko vključite v uravnoteženo prehrano svojih otrok.

Ko ste pod stresom ali ko nastopijo prehodna obdobja, Nutrilite™ Double X™ poskrbi za temeljne hranilne snovi. To prehransko dopolnilo zagotavlja uravnoteženo kombinacijo 12 bistvenih vitaminov, 10 bistvenih mineralov in posebno mešanico 22 rastlin, ki izvirajo iz sadja, zelenjave in zelišč. Nutrilite™ Double X™ vašo prehrano popestri z rastlinskimi elementi iz vseh petih barvnih skupin: zelena, bela, rumena, rdeča in vijolična. Vsaka barvna skupina zagotavlja koristne hranilne snovi.

Poskusite lahko tudi naš novi izdelek Nutrilite™ Balance Within Podpora imunskemu sistemu. Vsebuje vitamina B6 in B9 (folna kislina), ki imata vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema in 6 milijard mlečnokislinskih bakterij dveh različnih sevov. Izdelek je na voljo v obliki praška, ki se hitro raztopi in je prijetnega okusa, nanesete pa ga lahko neposredno na jezik – ves je zapakiran v priročni vrečici!


Rekreacijo

Tako kot vedno, ne pozabite na redno vadbo. Sprehodi, tek, dviganje uteži ali kaj drugega – če ste aktivni, lažje preženete slabe bakterije iz pljuč in dihalnih poti, kar pomaga preprečevati določene bolezni1. Poleg tega tako povečate pretok krvi, okrepite protitelesa in znižate hormone stresa2. Vse, kar potrebujete, da ostanete srečni in zdravi!


1 MedlinePlus, »Exercise and Immunity«
2 Insider,
»Exercise can Help your Immune System Fight off Infections«

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem