Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Shutterstock

4 načini za okrepitev imunskega sistema vašega otroka

Dobro počutje

Poskrbite za to, da vaši malčki lahko v deževnem obdobju uživajo brez skrbi

Skakanje, tekanje, igra, plezanje – otroci, polni energije in brez skrbi, so drzni raziskovalci sveta okoli sebe. Vendar pa je njihov imunski sistem lahko postavljen pred izzive. Pravzaprav se njihov imunski sistem v celoti razvije šele okoli 10. leta!

Vendar ne skrbite – imunski sistem svojega otroka lahko okrepite, da bo lahko otrok tudi v prihodnje užival v stvareh, ki jih ima najraje! V nadaljevanju najdete štiri nasvete za okrepitev imunskega sistema svojega otroka.

1. Zavarujte njihov imunski sistem

V zadnjem letu so se celo odrasli naveličali vseh opozoril glede umivanja rok, vendar pa je skrb za čiste roke resnično izredno učinkovita.

Otroke spodbujajte, da si umijejo roke, potem ko so se igrali zunaj, se dotikali hišnih ljubljenčkov, si obrisali nos ter pred vsakim obrokom in po njem. Da bi bilo umivanje rok zabavnejše, naj si sami izberejo pisane brisače ter mila zabavnih oblik in vonjev.

© iStockphoto

2. Njihov jedilnik obogatite z zdravo hrano

Še nekaj, kar pripomore k močnemu imunskemu sistemu, je pravilna prehrana. Korenje, stročji fižol in pomaranče so polni fitohranil, ki se imenujejo karotenoidi in krepijo odpornost. Tudi jogurt z zdravimi beljakovinami je dober prigrizek, zmešamo pa ga lahko s hranljivim sadjem, kosmiči ali oreščki. Namesto jogurta z okusom raje izberite navadnega, da se izognete dodanim sladkorjem.

Ko brskate po oddelku z zelenjavo, v košarico ne pozabite dodati čili paprike, ki je bogata z vitaminom C . Tudi brokoli je, seveda, poln hranil. Krepi imunski sistem, saj je vir vitaminov A, C in E ter antioksidantov. Tudi špinača in šparglji so zelenjava, ki krepi imunski sistem.

Težava pri prehrani otrok je ta, da čeprav veste vse o koristnih snoveh, ki se skrivajo v hrani, ki jo kupite, vaš otrok morda ne bo tako zelo navdušen nad zdravo prehrano, kot bi si želeli. V tem primeru lahko v tem članku najdete nekaj koristnih nasvetov.

3. Omogočite jim dovolj počitka

Spanec je ključnega pomena za odporen imunski sistem. Študije1 so pokazale, da lahko pomanjkanje spanja oslabi imunski odziv in zmanjša nastajanje naravnih ubijalskih celic, ki se bojujejo proti virusom in bakterijam. Zato poskrbite, da vaš otrok spi toliko časa, kot je za njegovo starost primerno:

  1. dojenčki (4–12 mesecev): 12–16 ur

  2. malčki (1–2 leti): 11–14 ur

  3. otroci (3–5 let): 10–13 ur

  4. otroci (6–12 let): 9–12 ur

  5. najstniki (13–18 let): 8–10 ur

© Shutterstock

4. Njihovo prehrano okrepite s prehranskimi dopolnili

Če iščete dodatno podporo za imunski sistem svojega otroka, vam lahko na pomoč priskočijo prehranska dopolnila. Takrat lahko izberete Nutrilite™ Kids Podporo* imunskemu sistemu Plus:

  1. Izdelek 4-v-1 z več prednostmi, ki vsebuje dobro kombinacijo vitamina D*, vitamina C, cinka in mlečnokislinskih bakterij.

  2. Priročne vrečice s praškom, ki se hitro raztopi in je rahlo sladkega okusa ter na jeziku pušča neverjeten hladilni učinek.

  3. Izdelek lahko zamešate v mrzlo hrano ali pijače, na primer v mislije ali sokove.

Otroci imajo radi slasten, sladek okus prehranskega dopolnila Nutrilite™ Kids Podpora* imunskemu sistemu Plus. Prašek je zapakiran v majhnih vrečicah, ki so na dosegu roke doma ali na poti. Če boste okrepili imunski sistem svojega otroka, vas ne bo treba skrbeti za njegovo dobro počutje skozi celo leto.

1 »Delno pomanjkanje nočnega spanca zmanjšuje imunske odzive naravnih ubijalskih in drugih celic pri ljudeh«, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8621064/
* Vitamin D prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema pri otrocih.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem