Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Getty Images

Tri ravni imunske obrambe

Dobro počutje

Zakaj je bolj pomembno, da to zimo v svojem imunskem sistemu vzpostavite ravnovesje, kot da ga spodbudite.

Zima je tu in vemo, kaj to pomeni: prišla je tudi sezona prehladov in gripe. Ker boj s prehladom ni prav nič zabavnega, je sedaj pravzaprav skrajni čas, da postanemo proaktivni. Pravijo, da je dobro biti pripravljen.

Skrb za imunski sistem vam lahko zares prinese najrazličnejše koristi. Pomaga lahko preprečiti, da bi ponovno zboleli za istim prehladom ali gripo, če zbolite, pa vam lahko pomaga pri okrevanju, da se lahko spet kmalu počutite tako dobro, kot prej. Pa si poglejmo podrobneje, kaj lahko storimo:

Kaj je imunski sistem?

Verjetno ste že kdaj prebrali, da je dobro »spodbuditi svoj imunski sistem«. V resnici pa je to nekoliko zavajajoče, saj je v resnici bolje, da je imunski sistem uravnotežen in ne pretirano stimuliran. Konec koncev si želite imunski sistem obvladovati, ne pa, da se morate zanj boriti.

Imunski sistem je zapletena mreža celic in beljakovin, ki z medsebojnim sodelovanjem branijo telo pred okužbami. Znaka, ki kažeta, da je imunski sistem aktiven, ko imate gripo, sta izcedek iz nosu, ki pomaga odplaviti mikrobe v nosu, in povišana telesna temperatura, katero telo zviša, da bi virus uničilo. Pomembno je tudi vedeti, da ima imunski sistem tri ravni:

© Stocksy
  1. Fizična pregrada – Prvo raven obrambe predstavljajo koža, sluznice, slina, solze, črevesne stene in črevesje. Te pregrade delujejo kot fizični ščit, ki vas varuje pred zunanjim okoljem.

  2. Hitro odzivanje – Druga raven obrambe je vaša prirojena odpornost. Predstavljate si jo lahko kot ekipo za hiter odziv, ki je vedno v pripravljenosti. Vključuje nespecifične celice, ki poskušajo nevtralizirati vsakega potencialno nevarnega vsiljivca.

  3. Pametni odziv – Naslednja obrambna raven je tista, ki jo pri Amwayu imenujemo pametni odziv ali način, kako se vaš imunski sistem prilagaja novim boleznim. To plast predstavljajo vaše osebne celice - superjunaki. Če se prehladite ali zbolite za gripo, celice vaše prilagodljive imunosti ugotovijo, za kakšno vrsto virusa ali bakterije gre, nato pa oblikujejo nove celice, ki poiščejo in uničijo povzročitelje okužbe. Te posebne celice ostanejo v vašem telesu, tako da lahko vaše celice "superjunaki" naslednjič hitro uničijo istega povzročitelja okužbe, ko pridete v stik z njim.

Podpora našemu zapletenemu imunskemu sistemu

Zdaj, ko veste, kako deluje imunski sistem, je naslednje vprašanje, kaj lahko storite, da ga podprete? Pijte dovolj tekočine in se redno gibajte (tudi na prostem, na primer s sprehajanjem). Poskrbite pa tudi za uravnoteženo in raznoliko prehrano. Vsi vemo, da je to včasih lažje reči kot narediti. Na srečo obstajajo številna prehranska dopolnila, vitamini* in minerali*, ki vam lahko pomagajo vzdrževati delovanje vašega imunskega sistema:

Temeljni izdelki – nekateri izdelki so zasnovani posebej za zagotavljanje dobre osnove. Mednje spadajo osnovni vitamini in minerali, ki jih najdete v izdelku Nutrilite™ Daily . Poleg tega je tu še Nutrilite™ Balance Within™ , ki zagotavlja dva vitamina B za podporo imunosti in kot dodatno korist dva seva mlečnokislinskih bakterij.

Dodatni izdelki – Če menite, da vaš imunski sistem potrebuje dodatno podporo, bi vas morda zanimala tudi vrsta drugih vitaminov in mineralov.

  1. Nutrilite™ Vitamin C Plus : tako kot označuje ime, ta izdelek vsebuje vitamin C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

  2. Nutrilite™ vitamin D : Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema.

  3. Amway Mineral Sticks Zinc

  4. Nutrilite™ česen : česen ima protimikrobne lastnosti. Uporaba tega izdelka vam omogoča, da izkoristite prednosti česna brez neprijetnega vonja.

Za najmlajše: Pomembno je, da se vaši otroci prehranjujejo zdravo in uravnoteženo ter da imajo aktiven življenjski slog. Če pa menite, da vaši otroci potrebujejo dodatno podporo, so na voljo tudi prehranska dopolnila Nutrilite™ za podporo imunskega sistema** vašega otroka, kot so Nutrilite™ multivitaminske tablete za žvečenje in Nutrilite™ Kids Podpora** imunskemu sistemu Plus .

To zimo poskrbite za svoj imunski sistem.

*Vitamin C, A, D, B6, B12, folna kislina, cink in železo imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema. Podrobne informacije o vsebnosti hranilnih snovi v posameznem izdelku so na voljo na spletni strani posameznega izdelka.
**Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema pri otrocih.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem