Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Getty Images

Otroke navdušite nad zdravo prehrano

Dobro počutje

Včasih se moramo kot starši domisliti ustvarjalnih načinov, kako spodbuditi otroke, da bodo uživali bolj zdrave obroke

Če imate otroke, veste, da imajo lahko pri obrokih različne želje. Enim je morda ljubša riba, vendar ne marajo zelene zelenjave, medtem ko drugi izberejo banane, ne marajo pa nobenega drugega sadja. V času zajtrka, kosila ali večerje, je zadnja stvar, ki jo želite, dolgotrajno pogajanje in prepričevanje, naj nekaj s krožnika pojedo samo zato, ker je to zanje dobro. Ali ne bi bilo čudovito, če bi to, kar ste pripravili, otroci pojedli brez nepotrebnega tečnarjenja in boja?

Bodite jim za zgled

Redno uživanje družinskih obrokov je pomembno. Med temi obroki bodite otrokom za zgled in jim pokažite, da v svoji zelenjavi uživate. Na otroke močno vpliva okolica in če vidijo, da njihovi starši uživajo v nečem, nad čimer sami niso navdušeni, jih to lahko spodbudi, da še sami preizkusijo.

Preizkušajte nove in vznemirljive recepte

Priprava obrokov, ki so zabavni, okusni in hranljivi, se lahko zdi precej zahtevna. Pripravili smo nekaj preprostih zdravih receptov, ki vsebujejo Nutrilite™ Kids Podporo* imunskemu sistemu Plus in zahtevajo minimalen trud.

© Andreas Zitt

Če za zajtrk želite barvito in zares zdravo sadno bovlo, ki jo bodo vaši otroci oboževali, si v Amagramu preberite, kako pripraviti barvito smuti bovlo ali pa ta recept prenesite v obliki PDF / ePub tukaj.

© Andreas Zitt

Za zabaven zajtrk, ki vam bo popestril dan, si v Amagramu oglejte, kako pripraviti zabaven toast ali pa si ta recept prenesite v obliki PDF / ePub tukaj.

Zamaskirajte prehranska dopolnila

Poleg dobro uravnotežene prehrane lahko dodatno podporo imunskemu sistemu svojega otroka zagotovite s prehranskimi dopolnili, ki so razvita posebej zanje. Nutrilite™ Kids Podpora* imunskemu sistemu Plus je bila razvita s pomočjo staršev in odobrena s strani otrok. Otroci lahko slasten prašek stresejo kar na svoj jezik ali pa jim ga starši vmešajo v hladno hrano in pijačo.

Vključite otroke v proces kuhanja

Če je vaš otrok pravi izbirčnež, ga poskusite prepričati, naj vam pomaga v kuhinji. Veliko verjetnejše je, da bodo pojedli nekaj, kar so vam pomagali pripraviti. Ni treba posebej poudarjati, da naj bo njihova naloga v kuhinji primerna glede na starost. Za malčka je lahko kuhanje odlična senzorična izkušnja, zato jim pustite, da vonjajo in okušajo. Za predšolske otroke je umivanje sadja in zelenjave ali mešanje sestavin odličen način, kako jih vključiti v proces.

Dajte jim na voljo številne zdrave možnosti

Bodimo odkriti, dobro uravnotežena prehrana lahko močno vpliva na splošno dobro počutje vašega otroka. Če otrokom omogočite različne možnosti, ko gre za zdrave obroke ali prigrizke, lažje najdejo nekaj, kar jim je všeč. Tako boste vedno lažje za njih pripravljali obroke v prihodnosti. Prav tako bo izkušnja uživanja hrane veliko zabavnejša!

Veseli bomo, če boste preizkusili naše recepte. Delite jih z nami na družbenih omrežjih s ključniki: #NutriKids, #HappiestFarmOnEarth


1 – Vitamin D ima vlogo pri delovanju imunskega sistema pri otrocih.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem