Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Stocksy

Najboljši načini za boj proti spomladanski utrujenosti

Dobro počutje

Kaj morate vedeti, da boste lahko okrepili svoj imunski sistem ter ostali pozitivno razpoloženi in polni energije

Ko se mraz poslovi, je v zraku skorajda čaroben občutek. Čeprav zvečer tako zelo uživamo na domačem kavču, ne moremo zanikati, da so krajši, temnejši zimski dnevi vplivali tako na naše duševno kot tudi fizično zdravje. S prihodom pomladi se pojavi priložnost, da uživamo v naravi in tistem prečudovitem občutku obnove, ki ga prinaša, ko začnejo cveteti drevesa in rože. V nadaljevanju najdete vse, kar morate vedeti ...

Večkrat se odpravite ven

To, da smo na prostem, čeprav za kratek čas, ima nekaj potrjenih koristi. Dokazano je na primer bilo, da spodbuja razpoloženje in dvig energije ter pomaga okrepiti naš imunski sistem, kar pripomore k ohranjanju splošnega fizičnega zdravja. Študija1, objavljena v strokovni reviji Environmental Health and Preventive Medicine, je pokazala, da lahko preživljanje časa na prostem, v naravi, blagodejno vpliva na zdravje. Natančneje, ugotovili so, da je telo med preživljanjem časa na prostem in po njem proizvedlo več določene celice, ki cilja na škodljive celice, okužene z virusi. To pa še ni vse – pokazala je tudi, da preživljanje časa zunaj pomaga zmanjšati občutke tesnobe in depresije ter celo izboljšuje kratkoročni spomin2. Zakaj se torej ne bi med odmorom za kosilo odpravili na krajši sprehod?

© iStockphoto

Napolnite se z energijo, ki jo prinaša vitamin B

Spomladanska utrujenost je pogost pojav, ki nastopi v prehodnih obdobjih. Kljub toplemu vremenu se lahko začasno počutite bolj utrujeni in izčrpani kot ponavadi. Na srečo Nutrilite™ vitamin B plus – tehnologija dvojnega delovanja ponuja celotno paleto vitaminov B, ki vam pomagajo, da se napolnite z energijo*. Tehnologija dvojnega delovanja poskrbi za takojšnje sproščanje vitaminov B12 in B2 za takojšen zagon ter enakomerno sproščanje drugih šestih vitaminov B v osmih urah za nenehno podporo.

Poskusite vitamin D za dodatno podporo

Preden se sonce pokaže v vsej svoji veličini, je treba za dodatno podporo v svojo rutino vključiti vitamin D. Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti in delovanju imunskega sistema. Žal ima veliko ljudi pomanjkanje vitamina D, prisotno je pri 40,4 % evropskega prebivalstva, ne glede na starost, etnično pripadnost ali zemljepisno širino3. Znaki, ki kažejo na to, da vam ga morda primanjkuje, so lahko izčrpanost, bolečine v mišicah in slabo razpoloženje.

Vaša koža vitamin D v glavnem proizvaja takrat, ko pride v stik z UV-svetlobo. Zato za razliko od drugih vitaminov ustrezne količine vitamina D ni mogoče zlahka dobiti samo s prehrano. Na srečo vam ena tableta Nutrilite™ vitamina D na dan zagotovi dnevni odmerek vitamina sonca. Vsebuje tudi vitamin D iz naravnega vira. Nutrilite™ vitamin D pomaga pri delovanju vašega imunskega sistema in prispeva k delovanju mišic.

Okrepite svojo imunost

Vaš imunski sistem potrebuje vso podporo, ki jo lahko dobi, ne glede na letni čas. Raznolika prehrana, ki vključuje pisano sadje in zelenjavo, ter na splošno uravnotežena prehrana lahko pomagata okrepiti vašo imunost, pomaga pa lahko tudi, če svojo prehrano obogatite z visokokakovostnimi prehranskimi dopolnili. Če iščete okusen način, da v svoje obroke vključite dodatna hranila, poskusite ta recept za spomladansko enolončnico .

1 Environmental Health and Preventive Medicine, strokovni članek, »Effect of forest bathing trips on human immune function«
2 Strokovni članek,
»Interacting with Nature Improves Cognition and Affect for Individuals with Depression«
3 Strokovni članek,
»Vitamin D deficiency in Europe: pandemic?«


*K sproščanju energije pri presnovi prispevajo tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), pantotenska kislina (B5), B6, biotin (B7) in B12. Riboflavin (B2), niacin (B3), pantotenska kislina (B5), B6, folna kislina (B9) in B12 prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem