Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH

Zakaj je mediteranska prehrana dobra za vas?

Dobro počutje

Maj je mednarodni mesec mediteranske prehrane. Praznujte ga s prehranjevanjem z zdravo in slastno hrano, ki vam bo vzbudila občutek poležavanja ob morju.

Mediteranska prehrana je ena izmed najbolj zdravih izbir življenjskega sloga, za katerega se lahko odločite. Prehrana temelji na živilih z nizko vsebnostjo holesterola in nasičenih maščob ter visoko vsebnostjo vlaknin in omega-3 maščobnih kislin. V nasprotju z drugimi prehranami mediteranska prehrana predstavlja dolgoročni način prehranjevanja, ki spodbuja splošno izboljšano počutje.

Zakaj je mediteranska prehrana tako zdrava?

Mediteranska prehrana temelji predvsem na jedeh na rastlinski osnovi. Vključuje dnevni vnos polnozrnatih žitaric, olivnega olja, sadja, zelenjave, stročnic, oreščkov, zelišč in začimb. Tovrstna prehrana vsebuje minimalne količine beljakovin, ki v večini primerov izhajajo iz rib in morskih sadežev.

Živila v okviru te prehrane vsebujejo hranila in koristi za zdravje, ki prispevajo k boljšemu zdravju srca1, znižujejo vaše možnosti za razvoj sladkorne bolezni tipa 22 in lahko celo izboljšajo vaše kognitivne funkcije3.

Prednosti mediteranske prehrane

  1. Visoka vsebnost antioksidantov. Živila na rastlinski osnovi so bogata z antioksidanti, ki vašemu telesu pomagajo pri obrambi pred okužbami in boleznijo. Antioksidanti prav tako zagotavljajo ključne vitamine, kot sta vitamina C in E.

  2. Vsebuje vlaknine. Vlaknine vašemu telesu pomagajo regulirati sladkor, zaradi česar občutek sitosti traja dlje.

  3. Bogata z omega-3 maščobnimi kislinami. Naj vas beseda »maščobne« ne zavede. Omega-3 maščobne kisline so ključnega pomena za vaše zdravje, saj pomagajo zmanjšati vnetja v vašem telesu ter izboljšati delovanje vašega ožilja.

  4. Poudarek je na zdravih beljakovinah. Zdrave beljakovine so živila, ki imajo nizko vsebnost maščob, in poskrbijo za občutek sitosti skozi ves dan. Prav tako prispevajo k bolj zdravim in močnejšim mišicam.

Rastlinski proteini

Če želite preizkusiti mediteransko prehrano (oziroma ste jo morda že vključili v svoje prehranjevalne navade), boste morda želeli zagotoviti, da vsak dan prejmete ustrezno ravnovesje hranil. Tako kot pri vsaki drugi prehrani je to lahko težko spremljati, zlasti če ste zelo zaposleni zaradi službe, družine in prijateljev.

Rastlinski proteini Nutriltie™ predstavljajo odlično dopolnilo k mediteranski prehrani. Izdelek, ki je primeren za vegetarijance in naravnega izvora, predstavlja priročne beljakovine v prahu, ki jih je mogoče dodati kateri koli hrani ali pijači. Zagotavlja uravnoteženo količino devetih esencialnih aminokislin ter je dobra alternativa maščobnim beljakovinam z visoko vsebnostjo holesterola, kot so jajca, rdeče meso, sir in polnomastno mleko.

Rastlinski proteini Nutrilite™ so izdelani na 100-odstotno rastlinski osnovi in pridobljeni iz naravnih virov beljakovin, kot so grahove, sojine in pšenične beljakovine. Izdelek lahko dodate kateri koli jedi in tako zagotovite potreben odmerek beljakovin vsak dan.

Preizkusite mediteransko prehrano!

Ali sanjate, da bi jedli slastno hrano vzdolž španske, grške ali italijanske obale? Za vas imamo dva recepta, ki bosta vaše brbončice popeljala naravnost tja! Oba recepta sta polna okusa in vsebujeta rastlinske proteine Nutrilite™, tako da lahko spodbujate zdravo prehrano, medtem ko zadovoljite svoje brbončice.

Paradižnikov pesto iz na soncu sušenega paradižnika

Izdelek odličnega okusa dodajte testeninam in ga delite z drugimi ali pa ga imejte pri roki za hiter in enostaven obrok!

Oglejte si, kako pripraviti paradižnikov pesto iz na soncu sušenega paradižnika, oziroma si recept prenesite kot dokument PDF / ePub .

Namaz iz korenčka in leče

Ta namaz, pripravljen iz korenčka in leče, je prigrizek, ki si ga lahko v kombinaciji z rastlinskimi ali polnozrnatimi krekerji in kruhom privoščite brez občutka krivde.

Oglejte si, kako pripraviti namaz iz korenčka in leče oziroma si recept prenesite kot dokument PDF / ePub .

1 – New England Journal of Medicine, »Primary Prevention of Cardiovascular Disease with a Mediterranean Diet«
2 – National Library of Medicine, »The Mediterranean diet: health, science and society«
3 – Harvard School of Public Health, »Diet Review: Mediterranean Diet«

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem