Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH

7 nasvetov za vztrajanje pri vadbi

Aktiven življenski slog

Ostanite aktivni in motivirani s temi nasveti strokovnjakov za telesno pripravljenost in produktivnost.

Kadar delate zase, se zavedate, kako pomembno si je postaviti cilje, upravljati svoj čas in oblikovati pozitivne navade. Enako velja za telesno vadbo. Če boste del tega mišljenja prenesli v svojo redno vadbo, boste lažje dosegli svoje cilje pri vadbi. Preizkusite te nasvete trenerjev fitnesa in strokovnjakov za produktivnost.

1. Spremenite svoj odnos.

Če vadbo dojemate kot nadležno opravilo, nekaj, kar »morate narediti«, potem tega ne boste želeli početi. Namesto tega o njej razmišljajte pozitivno, kot nekaj, kar »ste izbrali« ali kar »želite« narediti.

2. Vizualizirajte rezultate.

Ena od navad, opisanih v knjigi Stephena R. Coveya z naslovom Sedem navad zelo uspešnih ljudi, je vizualizacija. Naslednjič, ko vam bo primanjkovalo motivacije, si predstavljajte, kako ste veseli, polni energije in uživate v okusnem obroku po poživljajoči vadbi. Ali pa si predstavljajte, kako prečkate ciljno črto pri maratonu ali kako elegantni in uglajeni ste videti v novih oblačilih.

3. Bodite pripravljeni.

Ne čakajte, da boste imeli voljo za vadbo, preden si pripravite vadbena oblačila ali se odločite, kaj boste počeli. Pametno je načrtovati vnaprej. Pripravite si ustrezno opremo, plastenko za vodo in proteinske ploščice, ki vas bodo čakale, ko boste imeli voljo za vadbo.

4. Vadbo vključite v svoj urnik.

Vadbo načrtujte vnaprej in jo obravnavajte kot delovni sestanek. Ko jo zapišete na koledar ali vnesete v svoj telefon, ji aktivno dajete prednost, zato se boste težje izgovarjali, da ste na primer preutrujeni ali da nimate dovolj časa.

5. Naj postane navada.

Če vam preide v navado, lahko tudi vadba, tako kot umivanje zob, postane nekaj, kar počnete vsak dan, ne da bi o tem razmišljali, pravijo nekateri osebni trenerji. Predlagajo, da začnete počasi, z zelo kratkimi in enostavnimi vadbami. Tako ne boste imeli izgovora, zakaj ne vadite. Ko to postane navada, jo lahko nadgradite.

6. Naj bo družabna.

Veliko trenerjev fitnesa in vadbenih centrov prenaša svoje vadbe na Zoomu, po Skypu in v družbenih medijih. Če boste vadili skupaj z drugimi prek spleta, obstaja manjša verjetnost, da boste obupali sredi vadbe ali jo čisto opustili. Nekateri pravijo, da jim to daje tudi nekakšno odgovornost.

7. Odpustite si.

Če ste imeli dolg dan in ste preskočili vadbo, ne pozabite, da ste samo človek. Namesto da se počutite krivi, se sovražite ali se odločite, da nikoli ne boste postali dobro telesno pripravljeni, si odpustite in si čestitajte za vse, kar ste že dosegli.

Za več namigov in nasvetov obiščite našo spletno stran Amway, skupaj doma .

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem