Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH

Sonce na vaši dlani

Vitamini in prehranska dopolnila

Vitamin D je pomemben za vaše zdravje na več načinov

A ne bi bilo čudovito, če bi lahko ves dan poležavali na soncu? Da bi z dvignjenimi nogami in zaprtimi očmi vsrkavali njegovo energijo? Poleg tega, da je sproščujoče, pa je to tudi odličen način, da dobite vitamine. Vendar pa v današnjem natrpanem urniku to enostavno ni mogoče. Verjetno pa ne veste, da je čas, ki ga preživite na prostem, veliko pomembnejši, kot si mislite. Izpostavljenost soncu telesu omogoča, da proizvaja vitamin D, ki je ključnega pomena za splošno zdravje.

Vitamin D med drugim tudi podpira naše kosti in zobe, saj pripomore k vsrkavanju kalcija, hkrati pa tudi pomaga vzdrževati normalno delovanje mišic in imunskega sistema. Če upoštevamo te informacije, se nam zdijo rezultati nedavne obsežne evropske raziskave, v kateri so ugotovili, da pomanjkanje vitamina D prevladuje pri kar 40,4 % evropskega prebivalstva, ne glede na starost, etnično pripadnosti in geografsko območje, alarmantni.* V reviji American Journal of Clinical Nutrition, v kateri je bil objavljen članek z naslovom Vitamin D deficiency in Europe: pandemic? (Pomanjkanje vitamina D v Evropi: pandemija?) , so izrazili mnenje, da je »stopnja razširjenosti pomanjkanja vitamina D, ki je opazno pri vsej evropski populaciji, skrb vzbujajoča«.

*Cashman KD, Dowling KG, et al. Vitamin D deficiency in Europe: pandemic? Am J Clin Nutr (2016) 103(4):1033–44.10.3945/ajcn.115.120873

Življenjski slog v notranjih prostorih

Čeprav morda tega ne bomo priznali, večino svojega časa preživimo v notranjih prostorih. Delo, fitnes, restavracije, kino, dom – ti prostori prevladujejo v našem življenju. Ker telo proizvaja vitamin D takrat, ko je koža izpostavljena soncu ali pa vsaj običajni dnevni svetlobi, čas, ki ga preživimo v notranjih prostorih, zmanjšuje to izpostavljenost. To še posebej velja v drugi polovici leta, ko so dnevi krajši, težavo pa poveča še dejstvo, da se topleje oblečemo in s tem zakrijemo kožo.

Moč sonca

Naše dnevne potrebe po vitaminu D zadovoljimo, če roke in obraz (brez uporabe zaščite za sonce) izpostavimo dnevnemu soncu za približno 30 minut na dan.** Poletje je odličen čas za preživljanje časa na prostem in izpostavljenost soncu, vendar to velja samo, če upoštevamo nasvete in zmanjšamo nevarnost opeklin in druge škode zaradi UV-žarkov tako, da se ne zadržujemo na prostem med 11. in 15. uro. Tisti med nami, ki se podamo ven, upoštevamo nasvete strokovnjakov in se namažemo s kremo za zaščito pred soncem, da se zaščitimo pred škodljivimi UV-žarki. To je odlična rešitev za preprečitev opeklin in prezgodnjega staranja kože, vendar pa tudi zmanjšuje proizvajanje vitamina D v naši koži.

*Na količino vitamina D, ki se proizvaja v koži s pomočjo sonca, lahko vplivajo geografsko območje, letni čas, ozonski plašč in oblaki, lastnosti površine, oblačila, barva kože in starost. Vir: Komisija NDA Evropske agencije za varnost hrane (EFSA), 2016. Znanstveno mnenje o referenčnih prehranskih vrednostih vitamina D. . EFSA Journal 2016;14(10):4547, 145 pp. doi:10.2903/j.efsa.2016.4547

Prehransko dopolnilo NUTRILITE Vitamin D vsebuje dve aktivni sestavini, pridobljeni iz kakovostnih naravnih virov: ergokalciferol (D2) in holekalciferol (D3).

Pomoč je že na voljo

A naj vas ne skrbi: pokrivanje potreb po vitaminu D sploh ni težko. Poleg izpostavljenosti soncu obstajajo živila, ki naravno vsebujejo ta vitamin. Ta vključujejo mastne ribe, goveja jetra, sir in jajčni rumenjak. Kaj pa če ne zaužijete dovolj teh živil, da bi pokrili dnevne potrebe? Obstaja še ena, odlična možnost: NUTRILITE™ Vitamin D. Prehransko dopolnilo zagotavlja dopolnilno dozo 15 μg (600 IE) vitamina D, pridobljenega iz 100-odstotno naravnih sestavin. Ena od uporabljenih sestavin je s hranili bogata kvasovka, gojena v partnerskem obratu s certifikatom NutriCert™. Kot visoko koncentriran vir vitamina D ta kvasovka pomaga ustvariti dopolnilo, ki je bližje spektru raznolikih hranil, ki so naravno prisotna v prehrani, kot dopolnila, ki vsebujejo samo izoliran vitamin D. To pa pomeni, da se lahko zanesete na NUTRILITE, da bo pokrival morebitna pomanjkanja hranil in podpiral vaše splošno dobro počutje.

Samo vzemite eno majhno tableto vsak dan, kadarkoli želite. Tako preprosto je! Prenesite moč sonca na svojo roko z NUTRILITE Vitaminom D.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem