Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Getty Images

Prehransko dopolnilo za letni čas

Vitamini in prehranska dopolnila

Dvignite svojo raven vitamina D med zimo

Naša telesa so tako pametna. Toliko funkcij opravljajo v ozadju, medtem ko spimo, delamo ali se ukvarjamo s športom. Ena takšnih funkcij je naravno tvorjenje vitamina D, ko je koža izpostavljena soncu. Tudi vitamin D podpira naša telesa na številne načine: pomaga pri absorpciji kalcija za močnejše kosti in zobe, pomaga pri normalnem delovanju mišic in spodbuja imunski sistem.

Vrhunsko ekipno delo

Vaša koža je posebej ustvarjena za absorpcijo UVB-žarkov, ki jih zagotavlja sončna svetloba. Poleti je to enostavno, saj nasmehu sonca sami po sebi izpostavljamo več kože. Več kože izpostavimo, več vitamina D se lahko ustvari.

Na srečo to običajno traja polovico časa manj, kot je potrebno, da bi imeli opekline, tako da lahko koža ustvari dovolj vitamina D s sončenjem, ne da bi se vnela ali pordela.
OPOMBA: Če nanesete kremo za sončenje z zaščito pred celotnim spektrom UVA/UVB, boste zaščiteni pred opeklinami, vendar boste preprečili tudi, da bi UVB-žarki vstopili v kožo za tvorjenje vitamina D.

© Getty Images

Vse žive stvari uspevajo na naravni sončni svetlobi

Dnevna sončna svetloba

Svetla polt in pegice? Izpostavljanje gole kože neposredni sončni svetlobi za do 15 minut med 11. in 15. uro je dovolj, da zadostite dnevnim potrebam po vitaminu D. Če imate zelo temno kožo, boste mora morali biti na soncu nekaj ur, preden se vaše zaloge napolnijo.

Sivi letni časi

Na žalost v hladnejših, temnejših dneh s težavo zadostimo dnevnim potrebam po vitaminu D, saj kožo prekrijemo s šali, dolgimi rokavi in debelimi hlačami, ki ne morejo prepustiti dovolj sončnih žarkov, ki jih potrebujemo.

  • 240p
  • 360p
  • 480p
  • 720p

Tudi če je letni čas milejši, tako da lahko izpustimo nekaj plasti, je sonce pogosto prešibko, da bi lahko poskrbelo za našo stopnjo vitamina D. Če dežuje, se skrijemo pod dežnike in tako skrijemo kožo pred dnevno svetlobo.

Varnost prehranskih dopolnil

Ker vitamina D ne moremo enostavno dobiti iz hrane, ki jo pojemo, je od časa do časa treba vzeti dopolnilo v obliki tablete. Oglejte si naš zgornji videoposnetek, v katerem boste izvedeli več! NUTRILITE™ Vitamin D iz naravnih virov pomaga preprečevati tveganje morebitnega pomanjkanja te bistvene hranilne snovi.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem