Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH

Poskrbite, da boste zaužili dovolj omega-3 maščobnih kislin

Vitamini in prehranska dopolnila

Preberite, kako vam omega-3 maščobne kisline lahko pomagajo na poti k dobremu življenju.

Prehrana, ki skoraj ne vsebuje maščob, lahko vodi k boljšemu zdravju. Ali res? Večina ljudi se strinja, da je pomembno čim bolj omejiti vnos maščob. Ampak ni vsa maščoba slaba. Določene maščobe celo preprečujejo bolezni, izboljšujejo dobro počutje in pomagajo telesu lažje absorbirati vitamine. Ste že slišali za omega-3 maščobne kisline? To so »dobre maščobe«, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje telesa.
Poznamo tri glavne vrste polinenasičenih omega-3 maščobnih kislin alfa-linolenska kislina (ALK), dokosaheksanojska kislina (DHK) in eikosapentanojska kislina (EPK)..

Kaj torej počnejo omega-3 maščobne kisline?

Igrajo pomembno vlogo pri podpiranju raznovrstnih telesnih funkcij. Pomagajo na primer pri razvoju celičnih membran, kar okrepi naš imunski sistem. ALK sodeluje pri vzdrževanju normalnih ravni holesterola v krvi. EPK in DHK pa imata vlogo pri normalnem delovanju srca.

DHK je še zlasti večnamenska. Pomaga ohranjati normalen vid ter normalno delovanje možganov.


Najpomembnejša je dobra prehrana

Ali torej uživate dovolj »dobrih maščob«? Ali bogatite svoje telo z omega-3 maščobnimi kislinami? Oglejte si svojo prehrano. Ne boste verjeli, kako lahko je zaužiti zadostno količino omega-3 maščobnih kislin.
V ribjem olju najdemo omega-3 maščobne kisline, znane kot EPK in DHK. Čeprav jih lahko tvori tudi telo samo, sta priporočljivi dva obroka mastnih rib na teden. Dodajte v prehrano jeguljo, slanika, lososa, vahnjo ali tunino. Možnost je tudi hrana z dodatki, če ne marate rib ali če jih ni enostavno kupiti. V taki hrani, na primer v nekaterih pomarančnih sokovih, mleku in jajcih, je dodana DHK. Telo ne more ustvariti ALK, zato je še zlasti pomembno, da izbirate hrano, v kateri je te kisline dovolj. ALK najdemo v oreških, fižolu in semenih, pa tudi v rastlinskem olju iz lanenih in bučnih semen, olju iz orehov, oljne repice, soje ter v oljčnem olju.
Kot vidite, lahko z drugačno prehrano preprosto zaužijete dovolj omega-3 maščobnih kislin. Nekateri med vami pa ste tako zaposleni, da včasih ne utegnete jesti, zato ozaveščeno prehranjevanje ni vedno preprosta naloga. Včasih – na primer, ko ste oslabeli zaradi bolezni ali po njej okrevate – telo potrebuje še več hranilnih snovi. Takrat pridejo prav prehranska dopolnila. NUTRILITE omega-3 kompleks vam pomaga, da zaužijete potrebno dnevno količino esencialnih maščobnih kislin, ki jih telo potrebuje, da vzdržuje in izboljša vaše dobro počutje.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem