NAGRADE ZA USPEH
© stocksy.com

Pridite v formo v kratkih korakih

Uravnavanje telesne teže

Skočite v akcijo z mikro vadbami

Kako napredujete s cilji glede uravnavanja teže? Aktiven življenjski slog z delom, otroki in družbenimi obveznostmi pogosto postavi naše lastne prioritete na zadnje mesto. Dnevna vadba je lahko krajša kot mislite in ne zahteva posebne opreme, zato lahko vsi v svoj urnik stisnemo še vadbo.

Ena minuta = številne koristi

Samo 60 sekundna aktivnost lahko poskrbi za veliko spremembo! Poskusite:

© Fotolia
  1. tek na mestu,

  2. poskoke jumping jacks,

  3. sklece,

  4. trebušnjake,

  5. tek po stopnicah.

© Fotolia

Če potrebujete za začetek nekaj bolj nežnega, vzemite mehak predmet, kot so nogavice ali šal, in ga vrzite v zrak ter ga ujemite. Predmet si podajajte iz ene roke v drugo okoli pasu, v smeri urinega kazalca, nato še v nasprotni smeri, lahko pa tudi izmenično brcate s stopali pred seboj.

Glasbeno gibanje

Povprečna pesem traja tri minute. Trajanje in tempo melodije uporabite za ples ali ponavljanje svojih gibov po ritmu.

Druga možnost je, da prvo minuto izvajate bolj nežne gibe, maksimalen tempo dosežete v drugi minuti s pomočjo visoko intenzivnih vaj, kot so sklece, nato pa se v zadnji minuti vrnete na lahkotno aktivnost.

Pohvalite svoj napredek

Do konca tedna boste opazili, kako dobro se počutite. Ob koncu drugega tedna boste opazili pozitivno spremembo v ravni svoje energije in mišičnem tonusu ter svojih mislih. Mikro vadbo ponavljajte skozi ves dan, kadar koli vam ustreza. Naj postane vaša dnevna navada, na primer, vsako jutro preden zbudite otroke ali jih prevzamete v šoli. Ne pozabite se nagraditi s ploščico bodykey – to je popoln obrok za na pot.

Ob koncu vsakega tedna se poglejte v ogledalo, se nasmehnite in si recite »Dobro opravljeno!«.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem