Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH

Praznični golaž s cmoki, motovilec in z brusnicami polnjena hruška

Recepti

Čas priprave: 30 minut; čas kuhanja: 2,5 ure

Sestavine za solato iz motovilca in z brusnicami polnjene hruške:

  1. 2 majhni zreli hruški,

  2. 4 čajne žličke brusnične omake,

  3. 200 g motovilca.

  4. Za solatni preliv: 1 jedilna žlica gorčice, 2 čajni žlički medu, 4 jedilne žlice balzamičnega kisa, 6 jedilnih žlic ekstra deviškega olivnega olja

Način priprave:


Hruške, polnjenje z brusnicami: hruške operite, prepolovite in odstranite peške. V izdolbeno mesto dajte žličko brusnične omake.

Solata iz motovilca: solato operite in osušite. Zmešajte sestavine za preliv.

Sestavine za cmoke:

  1. 4 dni stare žemljice,

  2. 2 srednje veliki jajci,

  3. 200 ml mleka,

  4. pol čebule,

  5. 30 g peteršilja,

  6. 2 jedilni žlici masla,

  7. sol in zmleti poper,

  8. ščepec muškatnega oreščke.

Način priprave:

  1. Čebulo narežite na majhne kocke in jo na rahlo popražite v maslu. Dodajte mleko in segrejte, a ne do vretja. Dodajte začimbe.

  2. To mešanico dajte v skledo s kruhom, narezanim na koščke, ter dodajte peteršilj. Vse skupaj zmešajte in pustite 10 minut, da se prepoji.

  3. Dodajte jajca in močno premešajte z rokami. Zgnetite v čvrsto testo. Z mokrimi rokami oblikujte osem cmokov v velikosti teniške žogice.

Sestavine za praznični golaž:

  1. 1 kg mesa za goveji golaž

  2. 2 jedilni žlice rastlinskega olja

  3. 1 čebula

  4. 1 korenček

  5. 2 stroka česna

  6. 1 jedilna žlica moke

  7. 1 cimetova palčka

  8. 7 nageljnovih žbic

  9. 1 zvezdasti janež

  10. 3 brinove jagode

  11. 1 lovorov list

  12. 1 vejica rožmarina

  13. 3 vejice timijana

  14. 1 ekološka pomaranča

  15. 2 jedilni žlici medu

  16. 150 ml rdečega vina z vonjem po sadju

  17. 150 ml goveje osnove

  18. sol in poper

Način priprave:

  1. Olupite in fino sesekljajte čebulo in česen. Ostrgajte in na rezine narežite korenje. Operite pomarančo v vroči vodi, naribajte lupino, iztisnite sok in oboje postavite na stran.

  2. Cimet, nageljnove žbice, lovor, zvezdasti janež, brinove jagode, rožmarin, timijan in pomarančno lupinico dajte v cedilo za čaj in zaprite. Lahko uporabite tudi filtrirno vrečko za čaj in jo zaprete s sponko ali vrvico.

  3. Goveje meso postopoma popecite v iCook voku na visoki vročini brez olja in ga vzemite iz voka.

  4. V vok dodajte olje in na kratko popražite čebulo, česen in korenje. Dodajte meso in moko in ju prav tako popražite. Dodajte vino, govejo osnovo in pomarančni sok. Dodajte zelišča in začimbe ter začinite po okusu. Pokrijte in kuhajte eno uro. V tem času lahko pripravite cmoke (glejte zgoraj).

  5. Po eni uri previdno odstranite pokrov z voka, dodajte nastavek za dušenje in vanj položite cmoke. Pokrijte nazaj in zatesnite s pripravo VITALOK. Pustite počasi vreti še dodatno uro.

  6. Previdno odstranite pokrov in v posodo položite z brusnicami polnjene hruške. Pokrijte nazaj in pustite počasi vreti še 20 minut.

Serviranje:

Solato iz motovilca razdelite na štiri krožnike, poškropite s prelivom in na solato položite z brusnicami polnjene hruške. Na vsak krožnik dodajte dva cmoka ter golaž z veliko omake.

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem