Skupni čas priprave: 45 minut
Sestavine za sirove špecle z manj maščobami:
170 g moke,
2 jajci,
50 g edamca,
45 g camemberta,
2 čebuli, olupljeni,
1/2 jedilne žlice oljne ogrščice,
malo vode.
Sestavine za goveji file z mediteransko zelenjavo:
480 g paprike,
120 g mlade čebule,
200 g češnjevih paradižnikov,
800 g korenja,
400 ml zelenjavne osnove,
400 g govejega fileja,
olje oljne ogrščice,
sol in poper,
kajenski poper,
koriander.
Način priprave:

Zmešajte jajca, sol in malo vode za testo. Testo zgnetite in ga postavite na stran.
Operite in narežite papriko, mlado čebulo, paradižnik in korenje.
Zelenjavo dajte v dvolitrsko iCook posodo z vročo zelenjavno osnovo.
Začinite s soljo, kajenskim poprom in koriandrom, pokrijte s pokrovko in naj rahlo vre 5 minut.
Na visoki temperaturi segrejte iCook ponev s prevleko proti prijemanju.
Goveji file začinite s soljo in poprom ter z vsake strani popecite za 1–2 minuti.
Testo za špecle dajte v plastično vrečko z luknjicami in skozi luknjice nežno iztisnite špecle v vrelo vodo v štirilitrski iCook jušni posodi.
Špecle plast za plastjo položite v iCook posodo za mešanje. Čeznje naribajte sir in jih z zajemalko vroče vode obračajte v posodi.
V najmanjši iCook ponvi s prevleko proti prijemanju popražite čebulo in jo dajte na špecle.
Goveji file vzemite iz ponve, čez prelijte nekaj zelenjavne osnove in postrezite s špecli in zelenjavo.