Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© StockFood

Pečen piščanec, polnjen z zelišči

Recepti

Priprava in čas kuhanja: 1 h 45 min

Sestavine:

  1. 120 g zmehčanega in nesoljenega masla,

  2. 1 pest na grobo sesekljanih listov peteršilja,

  3. 1 majhna pest natrganega timijana,

  4. 1 majhna pest natrganega rožmarina,

  5. 1 cel piščanec ~ 1,5 kg očiščenega z odstranjeno drobovino,

  6. 2–3 veliki koreni, olupljeni in narezani na kolobarje,

  7. 2–3 veliki pastinaki, olupljeni in prepolovljeni,

  8. 2 jedilni žlici olivnega olja,

  9. sol in sveže zmlet črni poper.

Način priprave:

  1. Pečico predhodno segrejte na 180 °C (160 °C ventilatorska) | 350F | plinska 4.

  2. V mešalniku iCook zmešajte maslo s peteršiljem in približno polovico timijana ter rožmarina. Posolite in popoprajte.

  3. S prsti previdno odmaknite kožo s piščanca.

  4. Zeliščno maslo previdno nadevajte med piščančjo kožo in prsi. Piščanca postavite na posteljico iz korenja, pastinaka in preostalih zelišč, ki ste jo pripravili na pladnju za pečenje.

  5. Zunanjost piščanca premažite z olivnim oljem. Posolite in popoprajte.

  6. Postavite v 4-litrski lonec za jušno osnovo iCook za približno 1 uro in 20 minut (ko prebodete najdebelejši del bedra, mora priteči čist sok).

  7. Odstranite iz pečice. Pred serviranjem za približno 10 minut pokrijte z aluminijasto folijo.

Pečen piščanec, polnjen z zelišči – TP)

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem