Priprava in čas kuhanja: 1 h 45 min
Sestavine:
120 g zmehčanega in nesoljenega masla,
1 pest na grobo sesekljanih listov peteršilja,
1 majhna pest natrganega timijana,
1 majhna pest natrganega rožmarina,
1 cel piščanec ~ 1,5 kg očiščenega z odstranjeno drobovino,
2–3 veliki koreni, olupljeni in narezani na kolobarje,
2–3 veliki pastinaki, olupljeni in prepolovljeni,
2 jedilni žlici olivnega olja,
sol in sveže zmlet črni poper.
Način priprave:
Pečico predhodno segrejte na 180 °C (160 °C ventilatorska) | 350F | plinska 4.
V mešalniku iCook zmešajte maslo s peteršiljem in približno polovico timijana ter rožmarina. Posolite in popoprajte.
S prsti previdno odmaknite kožo s piščanca.
Zeliščno maslo previdno nadevajte med piščančjo kožo in prsi. Piščanca postavite na posteljico iz korenja, pastinaka in preostalih zelišč, ki ste jo pripravili na pladnju za pečenje.
Zunanjost piščanca premažite z olivnim oljem. Posolite in popoprajte.
Postavite v 4-litrski lonec za jušno osnovo iCook za približno 1 uro in 20 minut (ko prebodete najdebelejši del bedra, mora priteči čist sok).
Odstranite iz pečice. Pred serviranjem za približno 10 minut pokrijte z aluminijasto folijo.