Priprava in čas kuhanja: 15 min
Čas ohlajanja: 1 ure
Sestavine:
4 jedilne žlice rastlinskega olja,
200 g paradižnikovega pireja,
200 g sladkorja v prahu,
80 ml vode,
120 ml belega kisa,
1/2 čajne žličke soli,
1/4 čajne žličke suhega kopra,
1/4 čajne žličke sveže zmletega črnega popra,
4 fileji slanika, narezani in z odstranjenimi kostmi.
Način priprave:
V veliki ponvi iCook olje segrejte na srednje visoki temperaturi.
Vmešajte paradižnikov pire in zavrite ter pustite vreti. Temperaturo znižajte in vmešajte sladkor.
Preden odstranite s štedilnika, počakajte, da se sladkor raztopi. Vmešajte vodo, kis, sol, koper in poper.
Slanike dajte v velik kozarec s pokrovom. Na vrh nalijte paradižnikovo omako.
Počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo, šele nato zaprite s pokrovom. Pred serviranjem 1 dan hranite v hladilniku.
Tradicionalen mariniran slanik ( PDF / ePub )