Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© Stockfood

Romunski kruh, pečen na štedilniku

Recepti

Skupni čas priprave: 3 ure

Skupni čas kuhanja: 1,5 ure

Oprema:

  1. iCook kozica s pokrovom 2 l,

  2. iCook velika visoka pokrovka,

  3. iCook 8-litrski lonec s pokrovko,

  4. merilna posoda in pribor,

  5. cedilo (za presejanje moke).

Sestavine:

  1. 1 kg moke,

  2. 500 ml vode,

  3. 2 čajni žlici aktivnega/suhega kvasa,

  4. 1 čajna žlica soli,

  5. 2 čajni žlici sladkorja.

Način priprave:

  1. Segrejte vodo v iCook kozici s pokrovom 2 l, da bo mlačna, in presejte moko v veliko visoko pokrovko iCook. Na sredini naredite luknjo.

  2. Dodajte sol, sladkor in kvas, nato pa prilijte mlačno vodo preko sestavin in zmes pustite stati 10 minut.

  3. Z rokami zmešajte sestavine skupaj, dokler ne nastane testo.

  4. Gnetite testo, dokler ni mehko in elastično, nato pa ga pustite vzhajati približno eno uro (dokler se njegova količina ne podvoji).

  5. Postavite iCook 8-litrski lonec s pokrovko na štedilnik in ga rahlo segrejte, nato pa vanj postavite testo in ga pustite vzhajati še 15 minut.

  6. Zmanjšajte toploto na najnižjo nastavitev, dajte pokrovko na iCook lonec in pecite kruh 50 minut.

  7. Ugasnite štedilnik in pustite kruh stati 20 minut.

  8. Uživajte!

Nasvet NAP-a: ko čakate, da kruh vzhaja in ko se peče, skuhajte še kašno drugo jed, preberite Amagram ali se pogovorite s stranko!

Recept prenesite v obliki PDF za tiskanje ali kot ePub za uporabo v vašem najljubši aplikaciji bralnika eBook in za shranjevanje na vaši prenosni napravi.

Sorodne vsebine

Odkrijte več receptov iCook

Več
© StockFood

Solata iz kodrolistnega ohrovta, pečenega sladkega krompirja in pastinaka s feto, pekanovimi orehi in granatnim jabolkom

Recepti

Več

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem