Priprava in čas kuhanja: 30 min
Čas ohlajanja: 4 ure
Sestavine:
250 g temne čokolade, sesekljane,
100 g mlečne čokolade, sesekljane,
3 jedilne žlice na kocke narezanega nesoljenega masla,
500 ml polnomastne smetane,
3 jedilne žlice sladkorja v prahu,
4 veliki rumenjaki,
1,5 čajne žličke vaniljinega ekstrakta,
150 robid.
Način priprave:
V posodi za mešanje iCook, ki jo postavite nad 3-litrsko kozico iCook, do polovice napolnjeno z vodo, ki rahlo vre, zmešajte obe mlečno čokolado in 200 g temne čokolade, maslo in 60 ml smetane.
Mešajte, dokler ne nastane gladka zmes, ki je enakomerno raztopljena. Šele nato jo odstranite s toplote in pustite, da se ohladi.
Medtem v posodi za mešanje iCook do čvrstega stepite preostalo smetano. V ločeni posodi rumenjake zmešajte s sladkorjem in vaniljinim ekstraktom, dokler ne dobite goste zmesi (2–3 minute).
Stopljeno čokoladno zmes postopoma vlijte v zmes z rumenjaki, da dobite gladko zmes.
Približno eno tretjino stepene smetane vmešajte v čokoladno zmes, nato pa dodajte še preostalo smetano in premešajte, da v zmesi ni več vidnih sledi smetane. 2–3 žlice stepene smetane prihranite za okrasitev.
Mousse razdelite v štiri kozarce za serviranje. Pokrijte in ohlajajte vsaj 4 ure. Ohladite tudi preostalo stepeno smetano.
Pred serviranjem vsak kozarec okrasite s prihranjeno stepeno smetano in nekaj robidami. Po vrhu posujte še preostanek nastrgane temne čokolade.
Čokoladni mousse z robidami in smetano ( PDF / ePub )