Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© StockFood

Čokoladni mousse z robidami in smetano

Recepti

Priprava in čas kuhanja: 30 min

Čas ohlajanja: 4 ure

Sestavine:

  1. 250 g temne čokolade, sesekljane,

  2. 100 g mlečne čokolade, sesekljane,

  3. 3 jedilne žlice na kocke narezanega nesoljenega masla,

  4. 500 ml polnomastne smetane,

  5. 3 jedilne žlice sladkorja v prahu,

  6. 4 veliki rumenjaki,

  7. 1,5 čajne žličke vaniljinega ekstrakta,

  8. 150 robid.

Način priprave:

  1. V posodi za mešanje iCook, ki jo postavite nad 3-litrsko kozico iCook, do polovice napolnjeno z vodo, ki rahlo vre, zmešajte obe mlečno čokolado in 200 g temne čokolade, maslo in 60 ml smetane.

  2. Mešajte, dokler ne nastane gladka zmes, ki je enakomerno raztopljena. Šele nato jo odstranite s toplote in pustite, da se ohladi.

  3. Medtem v posodi za mešanje iCook do čvrstega stepite preostalo smetano. V ločeni posodi rumenjake zmešajte s sladkorjem in vaniljinim ekstraktom, dokler ne dobite goste zmesi (2–3 minute).

  4. Stopljeno čokoladno zmes postopoma vlijte v zmes z rumenjaki, da dobite gladko zmes.

  5. Približno eno tretjino stepene smetane vmešajte v čokoladno zmes, nato pa dodajte še preostalo smetano in premešajte, da v zmesi ni več vidnih sledi smetane. 2–3 žlice stepene smetane prihranite za okrasitev.

  6. Mousse razdelite v štiri kozarce za serviranje. Pokrijte in ohlajajte vsaj 4 ure. Ohladite tudi preostalo stepeno smetano.

  7. Pred serviranjem vsak kozarec okrasite s prihranjeno stepeno smetano in nekaj robidami. Po vrhu posujte še preostanek nastrgane temne čokolade.

Čokoladni mousse z robidami in smetano ( PDF / ePub )

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem