Priprava in čas kuhanja: 30 min
Sestavine:
1 čajna žlička prekajene paprike
1 čajna žlička mlete kumine
1/2 čajne žličke mletega koriandra
1/2 čajne žličke suhega origana
2 konzervi paprik chipotle v omaki adobo
1 jedilna žlica paradižnikovega pireja
1 ščepec sladkorja v prahu
2 jedilni žlici limoninega soka
100 ml tople vode in po potrebi več
3 jedilne žlice sončničnega olja
2 velikih piščančjih prsi brez kože, narezanih
1 velika rdeča in 1 velika zelena paprika z odstranjenimi semeni, narezani
1 rdeča čebula, narezana na rezine
4 tortilje
sol in sveže mlet črni poper
Način priprave:
Začimbe, paprike chipotle, paradižnikov pire, sladkor, limonin sok in vodo zmešajte v mešalniku. Mešajte pri veliki hitrosti, tako da dobite enakomerno omako. Po potrebi dodajte več vode.
Segrejte 2 čajni žlici olja v iCook voku nad zmerno temperaturo, da postane vroče. Dodajte piščančje meso in malo soli in popra, ter pražite približno 6 do 8 minut. Vzemite iz voka.
V vok dodajte preostalo olje, nato pa še paprike, čebulo in ščepec soli. Pražite 4 do 5 minut, dokler se ne zmehča, preden v ponev ponovno daste piščančje meso.
Primešajte omako, pripravljeno v 1. koraku. Pustite, da zavre in kuhajte pri zmerni temperaturi 3 do 4 minute, tako da sta meso in zelenjava prekrita. Začinite s soljo in poprom po okusu.
Pogrejte tortilje v suhi iCook ponvi za cvrtje. Nadevajte s piščancem in zelenjavo, nato pa tortilje zavijte in postrezite.