Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© StockFood

Lososovi zrezki na porovi posteljici s paradižnikom

Recepti

Priprava in čas kuhanja: 25 minut

Sestavine:

  1. 2 velika oprana, osušena in narezana pora,

  2. 4 veliki očiščeni paradižniki

  3. 100 g šampinjonov,

  4. 2 žlici limoninega soka,

  5. 2 žlici masla,

  6. 150 ml zelenjavne osnove

  7. 4 lososovi fileji brez kože (vsak file 180 g, brez kosti),

  8. 2 žlici olivnega olja,

  9. mehka zelena zelišča, npr. peteršilj, drobnjak, pehtran itd. za okrasitev,

  10. sol in sveže zmleti poper.

Način priprave:

  1. V ponev iCook nalijte 1 liter vode ter jo zavrite in posolite. V vodi nato za 2–3 minute blanširajte por, da se zmehča. Por prestavite v posodo z ledeno vodo.

  2. Paradižnik dajte v vrelo vodo za 10–15 sekund. Nato ga prestavite v posodo z ledeno vodo.

  3. Preden boste paradižnik olupili, odstranili semena in narezali, naj se ohladi. Šampinjone očistite in narežite ter jih takoj prelijte z limoninim sokom.

  4. V ponvi iCook Senior Sauté pri nizki do srednje visoki temperaturi segrejte maslo in zelenjavno jušno osnovo. Dodajte por in ga rahlo segrejte.

  5. Lososove fileje posolite in popoprajte. V ponvi za cvrtje pri srednje visoki temperaturi segrejte olivno olje ter losos pecite od 3 do 4 minute na vsaki strani, dokler fileji niso čvrsti na otip in motni na pogled.

  6. Poru dodajte narezan paradižnik in šampinjone ter vse skupaj nekaj minut segrevajte, nato po okusu začinite.

    Losos in zelenjavo postrezite na toplih krožnikih in okrasite z nekaj zelišči.

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem