Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© Shutterstock

Turški burek – tradicionalno imenovan Rulo Börek

Recepti

Stopnja zahtevnosti: preprosto

Uporabljeni pripomočki: 30 cm ponev s prevleko proti prijemanju iCook, 5-delni komplet nožev iCook.
Ta preprosti in prilagodljiv recept je pripravila Seval Karatay iz Istanbula v Turčiji. Povedala je: »Ta börek se pravzaprav pripravlja v pečici, toda priprava v ponvi je preprostejša in bolj ekonomična«

Sestavine za omako:

  1. 2 veliki plasti vlečenega testa v obliki kroga

  2. 2 jajci

  3. 5–6 žlic jogurta

  4. ¼ skodelice olivnega olja

  5. 1–2 žlici kisa

Sestavine za nadev: Pripravite lahko številne različne nadeve. Oglejte si nekaj Sevalinih predlogov:

Sir:

  1. 200–250 g zdrobljenega sira feta

  2. Pol šopka peteršilja in koromača, drobno nasekljanega

  3. 1 žlička sušene rdeče paprike v lističih

  4. Zmešajte vse sestavine in jih položite na testo.

Špinača:

  1. 500 g špinače, oprane, drobno nasekljane in natrte s soljo

  2. 100 g zdrobljenega sira feta

  3. Sol, črni poper in timijan – po okusu

  4. Zmešajte vse sestavine in jih položite na testo.

Meso in zelenjava:

  1. 250 g mletega mesa

  2. 1 srednje velika čebula, drobno nasekljana

  3. 1 srednje velik por, drobno nasekljan

  4. 1 srednje veliko korenje, naribano

  5. Popražite vse sestavine skupaj ter dodajte sol, črni poper in sušeno rdečo papriko v lističih po svojem okusu. Pustite, da se nekoliko ohladi, nato položite na testo.

Krompir:

  1. 3 srednje veliki krompirji, naribani

  2. 1 srednje velika čebula, drobno nasekljana

  3. Popražite obe sestavini ter dodajte sol, črni poper in sušeno rdečo papriko v lističih po svojem okusu. Pustite, da se nekoliko ohladi, nato položite na testo.

Priprava

  1. Prerežite dve plasti vlečenega testa v obliki kroga na polovico.

  2. V posodi zmešajte jajca, jogurt, olivno olje in kis ter nato nadev razporedite na štiri plasti testa v obliki polkroga.

  3. Pripravite svoj najljubši nadev in ko dokončate njegovo pripravo, četrtino nadeva dajte na raven rob testa in ga zvijte.

  4. V ponev vlijte manjšo količino olivnega olja, nato na sredino ponve dajte zvito testo in oblikujte spiralo. Ponovite te korake pri preostalih treh plasteh testa in nadaljujte z oblikovanjem spirale v ponvi.

  5. Namažite preostalo omako na pito, ki je zdaj v obliki spirale. Ponev pokrijte s pokrovko in pecite na najnižji temperaturi, dokler površina testa ne postane zlatorjava. Preobrnite pito s pomočjo krožnika in pecite na drugi strani. Ko sta obe strani zlatorjavo zapečeni, je čas, da jed postrežete.

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem