Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© iStockphoto

Preveč preprost malinov džem

Recepti

Sestavine:

  1. 500 g svežih malin

  2. 800 g belega kristalnega sladkorja

Uporabljeni pripomočki iCook: velika ponev in 4 l lonec s pokrovko

Način priprave:

  1. Pečico segrejte na 120 °C in v ponev stresite sladkor. Segrevajte pečico 15 minut.

  2. Maline dajte v lonec in jih na visoki temperaturi pustite, da zavrejo. Nato maline pretlačite s tlačilko za krompir in pustite vreti še kakšno minuto, pri tem pa nenehno mešajte. Namig: če džem pripravljate za otroke, lahko s cedilom odstranite semena, preden nadaljujete na naslednji korak.

  3. V lonec z malinami dodajte topel sladkor in pustite vreti, dokler mešanica ne doseže gelne strukture. Opravite preizkus s krožnikom (glejte članek) in se tako prepričajte, da je dovolj čvrst.

  4. Lonec odstranite s toplote in pustite hladiti 15 minut. Občasno premešajte in z zajemalko nalijte v tople kozarce, močno jih zaprite in pustite ohladiti.

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem