Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© iStockphoto

Ratatouille z ukrajinskim pridihom

Recepti


Uporabljeni pripomočki: vaš najljubši nož iz 5-delnega kompleta nožev iCook, 3 litrska ponev s pokrovko, velika ponev in pokrovka


Sestavine za omako:

  1. 2 paradižnika

  2. oljčno olje

  3. 2 na drobno nasekljani rjavi čebuli

  4. 3 na drobno nasekljani stroki česna

  5. Sol, poper in origano


Sestavine za glavno jed:

  1. 1 jajčevec

  2. 1 bučka

  3. 2 paradižnika

  4. 5–6 šampinjonov

  5. 200 g sveže mocarele


Recept:

  1. Za omako na hitro prekuhajte dva paradižnika, da boste lahko preprosto odstranili olupek. Odstranite olupek in paradižnika narežite. Ponev postavite na srednjo temperaturo ter dodajte oljčno olje, čebulo in česen. Čebulo pražite, dokler se ne zmehča, nato dodajte paradižnik. Po okusu solite, poprajte in dodajte origano.

  2. Ponev pokrijte s pokrovko in pustite, da se aktivira postopek VITALOK. Nastavite na najnižjo temperaturo in pustite kuhati 10 minut.

  3. Preostanek zelenjave in mocarele narežite na kose, velikosti približno 9 mm. Mocarelo lahko narežete nekoliko debelejše.

  4. Po 10 minutah kuhanja polovico omake prelijte v ponev ter nato koščke zelenjave in sira porazdelite v obliki vzorca. Ko razporedite vso zelenjavo, dodajte preostanek omake in ponev prekrijte s pokrovko. Nastavite na najnižjo temperaturo in kuhajte 10 minut oziroma dokler se zelenjava ne zmehča ali skuha – ne pozabite, da morate v tem času kuhati pokrito s pokrovko, da ohranite hranilne snovi zelenjave.

  5. Jed postrezite toplo in uživajte!

Prenesite ta recept tukaj v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem