Uporabljeni pripomočki: vaš najljubši nož iz 5-delnega kompleta nožev iCook, 3 litrska ponev s pokrovko, velika ponev in pokrovka
Sestavine za omako:
2 paradižnika
oljčno olje
2 na drobno nasekljani rjavi čebuli
3 na drobno nasekljani stroki česna
Sol, poper in origano
Sestavine za glavno jed:
1 jajčevec
1 bučka
2 paradižnika
5–6 šampinjonov
200 g sveže mocarele
Recept:
Za omako na hitro prekuhajte dva paradižnika, da boste lahko preprosto odstranili olupek. Odstranite olupek in paradižnika narežite. Ponev postavite na srednjo temperaturo ter dodajte oljčno olje, čebulo in česen. Čebulo pražite, dokler se ne zmehča, nato dodajte paradižnik. Po okusu solite, poprajte in dodajte origano.
Ponev pokrijte s pokrovko in pustite, da se aktivira postopek VITALOK. Nastavite na najnižjo temperaturo in pustite kuhati 10 minut.
Preostanek zelenjave in mocarele narežite na kose, velikosti približno 9 mm. Mocarelo lahko narežete nekoliko debelejše.
Po 10 minutah kuhanja polovico omake prelijte v ponev ter nato koščke zelenjave in sira porazdelite v obliki vzorca. Ko razporedite vso zelenjavo, dodajte preostanek omake in ponev prekrijte s pokrovko. Nastavite na najnižjo temperaturo in kuhajte 10 minut oziroma dokler se zelenjava ne zmehča ali skuha – ne pozabite, da morate v tem času kuhati pokrito s pokrovko, da ohranite hranilne snovi zelenjave.
Jed postrezite toplo in uživajte!