Sestavine:
-
40 šampinjonov
-
1 rdeča paprika
-
40 g pečene rdeče paprike, narezane
-
½ srednje velike čebule
-
3 mlade čebule
-
1 čajna žlička origana
-
6 žlic drobtin
-
4 žlice parmezana, naribanega
-
30 g svežega peteršilja
-
2 žlici oljčnega olja
-
½ žlice soli ali po okusu
-
¼ čajne žličke mlete paprike ali po okusu
Način priprave:
-
Očistite šampinjone in odstranite stebla.
-
Polovico stebel narežite na drobne koščke, preostalo polovico zavrzite. Nasekljajte čebulo, mlado čebulo, rdečo papriko, pečeno papriko in peteršilj.
-
V 25 cm ponvi s prevleko proti prijemanju iCook segrejte oljčno olje. V ponev dodajte stebla šampinjonov, rdečo papriko, pečeno papriko, mlado čebulo in čebulo ter popražite. Pustite pražiti 5 minut, dokler paprika in čebula nista mehki, nato dodajte origano, sol in mleto papriko.
-
S kuhinjsko brisačo obrišite ponev in vanjo dajte šampinjone, obrnjene s steblom navzgor, ter jih bogato napolnite z nadevom.
-
Ponev postavite na štedilnik na nizko temperaturo in pokrijte s pokrovko.
-
Pecite 15 minut oziroma dokler šampinjoni niso spečeni.